Pretul caselor de vacanta a scazut cu pana la 52,4% de la inceputul anului 2008 pana in prezent, cele mai mari scaderi de pret fiind inregistrate in judetele Brasov, Constanta, Prahova si Ilfov, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
Cea mai mare scadere de pret din 2008 si pana in prezent a fost inregistrata de casele de vacanta din judetul Brasov, urmate de cele din judetele Constanta (-38,4%), Prahova (-37,9%) si Ilfov (-29,7).

In ultimele douasprezece luni, cel mai mult s-au ieftinit casele de vacanta din Ilfov (-27,2%), din Prahova (-25,5%) si Brasov (-20,6%).

Analiza a avut in vedere anunturile de vanzare a caselor de vacanta din zone cu o oferta suficient de bogata pentru a avea reprezentativitate pe toata perioada intervalului analizat (martie 2008 - prezent), fara o limitare in ceea ce priveste suprafata sau gradul de confort.Toate proprietatile analizate sunt locuibile, racordate la utilitati, cu posibilitate de ocupare imediata, explica reprezentantii portalului.

La nivel national, cele mai multe oferte sunt in Constanta, Ilfov, Brasov, Prahova si Hunedoara. In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta disponibile sunt situate in Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele din judetele Prahova si Brasov, se arata in studiul imobiliare.ro.

In prezent, primul loc in topul celor mai accesibile case de vacanta este ocupat de o casa cu trei camere din localitatea Luncoiu de Sus, judetul Hunedoara. Constructia este amplasata pe un teren de 2.800 de metri patrati, are toate utilitatile si incalzire cu teracota, pretul cerut fiind de 15.000 de euro.

La polul opus, primul loc in topul celor mai scumpe case de vacanta este ocupat de o vila cu doua etaje plus mansarda si o suprafata utila de 600 de metri patrati din Sinaia, judetul Prahova. Vila are 12 camere, iar pretul solicitat este de trei milioane de euro.

Citeste si Cum s-au ieftinit casele de vacanta in ultimii doi ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri