Atrium European Real Estate, prezent in Romania, negociaza achizitia a doua proprietati in Europa de Est si vrea sa incheie acordurile in acest an, a declarat directorul general al dezvoltatorului imobiliar israelian, Rachel Lavine, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Atrium, listat la bursele din Viena si Amsterdam, poate imprumuta fonduri suficiente pentru a cheltui de doua ori mai mult decat detinerile actuale de numerar, inainte de a avea nevoie de capital suplimentar, a spus Lavine.

"Este vorba despre 700 de milioane de euro. Daca va trebui sa ajungem la 800 de milioane de euro va fi in regula", a adaugat ea.

Atrium, detinut de grupul de dezvoltatori imobiliar Gazit Globe si Citigroup, reia achizitiile si activitatile de dezvoltare suspendate, in conditiile in care economiile din fosta regiune comunista incep sa isi revina dupa criza financiara.

Compania are active de 1,6 miliarde de euro, majoritatea centre comerciale din Polonia, Rusia si Cehia.

In Romania, Atrium detine parcul de retail Militari Shopping Center din Bucuresti.

Compania are in proprietate si doua terenuri la Arad si Constanta, unde vrea sa dezvolte parcuri de retail evaluate la 22,8 milioane de euro.
Profitul net din 2010 a fost de 112 milioane euro, comparativ cu pierderi de 438 milioane de euro cu un an in urma.

Lavine a declarat ca va fi "dezamagita" daca Atrium nu va obtine in acest an un profit de 90,7 milioane de euro, nivel mediu al estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg.

La sfarsitul anului trecut, valoarea terenurilor si proprietatilor Atrium era de 641 milioane de euro, dintre care peste o treime sunt in Turcia.

Atrium a convenit sa cumpere mall-ul Promenada din Varsovia in decembrie, pentru 170 milioane de euro, si a anuntat ca va construi un centru comercial de 70.000 de metri patrati in orasul Lublin din sud-estul Poloniei.

Lavine a aratat ca Atrium se imprumuta in prezent pentru finantarea unor proiecte individuale, in loc sa obtina fonduri pentru intreaga companie, prin emisiuni de obligatiuni, intrucat finantarea la nivel de proiect este inca mult mai ieftina.

Costul de finantare suportat de Atrium este ridicat intrucat ratingurile atribuite de Standard&Poor's (BB) si Fitch (BB+) sunt sub nivelul recomandat pentru investitii, inca din septembrie 2007.

Revenirea la ratinguri recomandate pentru investitii reprezinta un obiectiv major, pentru reducerea costului de finantare, a spus Lavine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri