Globe Trade Centre (GTC) a vandut anul trecut doar 34 de locuinte in doua din complexurile construite in Bucuresti, ajungand la un total de 656 de unitati comercializate pe piata romaneasca, ceea ce reprezinta jumatate din apartamentele programate de companie pentru finalizare pana in 2012, informeaza Mediafax.
GTC are cinci complexuri rezidentiale in Bucuresti, in diferite stadii de dezvoltare. Dintre acestea, au fost finalizate Rose Garden din zona Colentina, cu 1.000 de locuinte si prima faza din Felicity din nordul Bucurestiului. Pentru Felicity, faza a doua, totalizand 212 apartamente, va fi livrata in martie 2012.

Astfel, din cele doua proiecte, in 2012 vor fi finalizate in total 1.232 de apartamente, potrivit datelor companiei, GTC a vandut pana la sfarsitul anului trecut 656 de locuinte, din care 34 de unitati in 2010. Pentru restul locuintelor GTC se asteapta sa gaseasca cumparatori pana in 2014.

Celelalte trei proiecte rezidentiale, in care GTC detine participatii intre 67% si 70%, vor atrage investitii totale de peste 300 milioane de euro, din care 62 milioane de euro au fost deja realizate.

Pe langa investitiile rezidentiale, GTC mai detine in Bucuresti imobilul de birouri City Gate, evaluat la aproape 174 milioane de euro si trei centre comerciale Galleria, la Piatra Neamt, Buzau si Suceava, a caror valoare este de circa 60 de milioane de euro. Totodata, in acest an, GTC a anuntat ca va finaliza un centru comerciale Galleria la Arad, cu o suprafata de 33.600 metri patrati.

Potrivit estimarilor companiei, mall-ul va genera venituri din chirii anuale de circa sapte milioane de euro, in timp ce valoarea de piata a proprietatii este de 42 milioane de euro.
GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea si vanzarea cladirilor de birouri America House si Europe House, din zona Piata Victoriei. Compania activeaza pe pietele din Polonia, Ungaria, Serbia, Croatia si Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri