Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) a acordat patru premii: Cundall Engineering - cea mai sustenabila companie a anului, Swan Office & Technology Park - cea mai verde cladire, Cundall Engineering - furnizorul de servicii al anului si Solar Decathlon: Echopa Prispa, care a obtinut premiul pentru initiativa anului in educatia privind cladirile verzi.

H&M a fost desemnat retailerul anului la categoria magazine cu suprafete inchiriabile de peste 500 mp, in timp ce Yves Rocher a primit premiul pentru retailerul anului la categoria magazine sub 500 mp inchiriabili.

La categoria compania anului, au fost premiati: Gardiner & Theobald - cel mai bun furnizor de servicii, Chapman Taylor - firma de arhitectura a anului, Wolf Theiss - avocatii anului, Gardiner & Theobald - cea mai buna companie de project management, DTZ Echinox - cea mai buna firma de property management, UniCredit - banca anului, Bluehouse - investitorul anului, King Sturge - cel mai bun agent de rezidential, DTZ - cel mai bun agent pe piata spatiilor industriale si de retail, Jones Lang LaSalle - cel mai bun agent pe burouri.

Citeste si:

Dintre dezvoltatori, la categoria compania anului au fost nominalizati: Raiffeisen Evolution - cel mai bun dezvoltator de rezidential, Helios Phoenix - dezvoltatorul anului de spatii industriale, TriGranit - dezvoltatorul anului de spatii de retail si GTC - cel mai bun dezvoltator de cladiri de birouri.

La categoria proiectul anului, au fost premiati: Alia Apartments - cel mai bun proiect rezidential, A1 Business Park - cel mai bun proiect industrial, Atrium Center - mall-ul anului la categoria centre comerciale de mici dimensiuni, Serdika Center - mall-ul anului la categoria centre comerciale medii si Sun Plaza - mall-ul anului la categoria centre comerciale de dimensiuni mari. De asemenea, tot la categoria proiectul anului, cladirea de birouri Lakeview (foto) a primit premiul pentru cel mai bun proiect de birouri.

Cele mai bune cladiri de birouri. In care ai vrea sa lucrezi?

Cele mai bune cladiri de birouri. In care ai vrea sa lucrezi?

Premii au fost acordate si pentru H&M, retailerul anului, DTZ, compania anului, Sun Plaza, proiectul anului si Radu Boitan, de la King Sturge, profesionistul anului.