Bulevardul Magheru a inregistrat in ultimul an printre cele mai mari scaderi ale chiriilor spatiilor comerciale dintre principalele artere comerciale din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), iar la nivel global ocupa locul 65 din 117 de orase in functie de acest indicator, potrivit Colliers.
Astfel, chiriile spatiilor comerciale de pe Bulevardul Magheru s-au redus in ultimul an cu 16,67%, in conditiile in care scaderi mai mari s-au inregistrat doar pe Nezavisimosti Avenue, din Minsk (Belarus), de 18,18%, informeaza Mediafax.

Din cele 48 de piete din EMEA analizate in cel mai raport al companiei de consultanta imobiliara, 19 au inregistrat scaderi ale chiriilor spatiilor de pe principalele artere comerciale, Ulica Nowy Świat din Varsovia cu 14% si Vitosha Blv din Sofia cu 13,33%, urmand indeaproape artera bucuresteana.

Pentru restul de 35 de piete din EMEA chiriile s-au mentinut constante sau chiar au crescut.

Analiza la nivel global arata ca Bulevardul Magheru se afla in a doua jumatate a clasamentului realizat in functie de chiriile spatiilor comerciale, cu un nivel de 117,92 dolari pe square feet (1 square foot=0,09 metri patrati), respectiv 75 de euro pe metru patrat pe luna.

In regiunea EMEA, bulevardul bucurestean a ajuns sa fie printre cele mai ieftine, dupa scaderi semnificative ale chiriei de la declansarea crizei economice.

Spre comparatie, in Praga chiria pe principala artera comerciala este de 200 de euro pe metru patrat pe luna, in Budapesta - 110 euro/mp/luna, Varsovia - 86 euro/mp/luna.

Cele mai mari chirii din lume se inregistreaza pe Fifth Avenue din New York, respectiv 2.150 de dolari pe square feet pe an, urmata de Russell Street (Causeway Bay Hong Kong) cu peste 1.500 dolari pe square feet pe an si Queen's Road (Central Hong Kong) cu 1.355 dolari pe square feet.

Pozitia a patra este ocupata de Old Bond Street din Londra cu 961,85 dolari pe square feet pe an, iar pe cinci Bahnhofstrasse din Zurich cu 955,38 dolari pe square feet pe an.

"Dupa doi ani succesivi de crestere fara stralucire, arterele comerciale de top din lume si-au recastigat vitalitatea, reflectata de cresterea chiriilor in majoritatea zonelor de prin rang la nivel global. Cresterea cererii pentru aceste zone a fost evidenta in multe tari astfel ca multi retaileri sunt interesati sa isi extinda afacerile pe aceste artere", se arata in raport.

Colliers are 512 de birouri in 61 de tari, inclusiv Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri