Grupul de librarii Librarium a inchiriat o casa de patrimoniu in Piata Romana Nr. 5, cu o suprafata de 530 mp, tranzactia fiind intermediata de compania de consultanta imobiliara CBRE Romania.
Amplasata in Casa Petrascu, ansamblu de cladiri construit sub supravegherea arhitectului Ion Mincu, libraria va fi un loc de socializare si petrecere a timpului liber pentru tineri, in special pentru studentii din institutiile vecine.

„Piata Romana a fost si va fi intotdeauna o zona de interes major pentru retaileri. Decizia de a inaugura prima locatie in Bucuresti, intr-una din cele mai elegante vile de patrimoniu, reprezentativa atat din punct de vedere arhitectural cat si din punct de vedere al amplasarii in inima orasului, va contribui semnificativ la sustinerea conceptului de librarie pentru toti”, a declarat Mihaela Petruescu, account manager in cadrul departamentului de retail al CBRE Romania.

Casa Gheorghe Petrascu dateaza din 1912 si este construita dupa planurile arhitectului Spiridon Ceganeanu, discipol al lui Ion Mincu, in stil neoromanesc. Apartinand ansamblului de trei vile al fratilor Petrascu, Nicolae, Constantin si Gheorghe, casa a functionat de-a lungul timpului ca atelier pentru creatiile celui din urma, unul dintre cei mai importanti pictori ai Romaniei interbelice. Cladirea, monument istoric, a fost consolidata si restaurata in perioada 1997-2000.

Librarium este cea mai noua retea de librarii din Romania. Proiectul Librarium porneste de la conceptul de librarie de mare dimensiune valabil in majoritatea tarilor Uniunii Europene, imprumuta o parte din componentele conceptelor straine, dar cu o conceptie originala in proportie de peste 80%.

In decembrie 2008, Librarium a inaugurat primul spatiu in Timisoara: Cartea de nisip pe Strada Victor Vlad Delamarina numarul 1. Celelalte doua spatii se numesc Book Corner (Cluj-Napoca, Strada Eroilor numarul 15) si Avant-Garde (Iasi, Strada Lapusneanu numarul 16).

CB Richard Ellis Group, Inc. este o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, fiind una din cele mai mari firme de servicii comerciale imobiliare din lume raportat la incasarile din 2010). Compania are aproximativ 31.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri