Firma Moldova Universal din Iasi, controlata de omul de afaceri Danut Prisecariu, a investit pana in prezent 15 milioane euro pentru constructia Uvertura Mall din Botosani, a carei finalizare este prevazuta pentru sfarsitul anului, in timp ce deschiderea va avea loc in luna octombrie 2012.
"Pana acum valoarea investitiei a fost de aproximativ 15 milioane de euro din fonduri proprii. Mall-ul este finalizat in proportie de 75-80%. Estimam ca la sfarsitul lunii decembrie a acestui an sa finalizam constructia, in prezent se lucreaza la instalatiile interioare. Centrul comercial va fi deschis in luna octombrie 2012", a declarat Petronela Avram, responsabil de inchirierea centrului comercial Uvertura, citata de Mediafax.

Centrul comercial are o suprafata totala construita de 32.000 metri patrati, inclusiv parcare supraterana, respectiv 15.000 metri patrati suprafata de inchiriat. Avram nu a oferit detalii despre stadiul inchirierilor din centrul comercial. Investitia totala in proiect a fost estimata la 23 milioane de euro.

Proiectul a fost inceput in 2008, dar pe fondul crizei dezvoltarea a fost oprita, fiind reluata in 2010.

"Autorizatia de constructie a fost obtinuta in februarie 2008, insa ritmul de lucru a fost incetinit deoarece la sfarsitul anului 2008-inceputul anului 2009 marea majoritate a retailerilor cu lanturi de magazine stopasera deschiderile de noi magazine si chiar inchideau magazinele neperformante. De la jumatatea anului 2010 s-au accelerat la maxim toate lucrarile de constructie la mall, pe fondul cresterii apetitului de expansiune a retailerilor nationali si internationali si primirii unui numar mare de cereri de inchiriere de spatii", a adaugat Avram.

Uvertura Mall este unul dintre putinele centre comerciale care vor fi deschise anul viitor, alte proiecte a caror finalizare este prevazuta pentru 2012 fiind Corall Constanta si Prima Shopping Center Oradea.

In 2011, dupa noua luni cu livrari nesemnificative, in ultimele doua saptamani au fost inaugurate doua centre comerciale cu o suprafata totala de 60.000 de metri patrati, Galleria Arad, dezvoltat de grupul israelian GTC si Oradea Shopping City, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Pana la finele anului au programate deschiderea inca trei centre, Maritimo Constanta, apartinand companiei austriece Immofinanz (28 octombrie), Electroputere Parc din Craiova (noiembrie) si Palas Iasi.

In aceste conditii, stocul de centre comerciale va creste in acest an, daca vor fi finalizate toate proiectele anuntate cu aproape 230.000 de metri patrati, care se adauga la stocul de peste doua milioane de metri patrati de spatii moderne de retail existente in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri