Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a atras 40 milioane euro de la actionari si investitori in cadrul unei majorari de capital, banii putand fi utilizati pentru potentiale achizitii in Romania sau rambursarea unor imprumuturi, informeaza Mediafax.
Majorarea de capital a fost anuntata in a doua parte a lunii octombrie si s-a incheiat pe 28 noiembrie.

In cadrul operatiunii, NEPI a emis 14,2 milioane de noi actiuni, reprezentand 16% din titlurile actuale. Actiunile noi au putut fi cumparate la un pret de 2,8 euro pentru actionarii inregistrati in Marea Britanie si Romania si 30 ranzi pentru cei din Africa de Sud, pret calculat pentru un curs de 10,7 ranzi/euro.

In cadrul suplimentarii de capital, subscrierile au depasit cu 48% numarul de actiuni noi emise, insa la final capitalul a fost majorat exact cu numarul de titluri anuntat la inceputul operatiunii, potrivit unui comunicat transmis, luni, de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile nou emise au fost insotite de drepturi de preferinta, care au putut fi tranzactionate inclusiv pe bursa de la Bucuresti, unde au fost realizate doar trei tranzactii de 51 de lei. Investitorii care au cumparat drepturile de preferinta au putut astfel participa la majorarea de capital.

La momentul anuntului lansarii suplimentarii capitalului, NEPI arata ca fondurile atrase vor fi utilizate pentru a finanta potentialele achizitii in Romania, aflate in curs de negociere, iar in cazul in care aceste achizitii nu vor fi realizate, incasarile din oferta de drepturi vor fi folosite pentru rambursarea imprumuturilor existente.

La finele lunii octombrie, surse din piata imobiliara au declarat pentru Mediafax ca NEPI negociaza achizitia complexului de birouri City Business Centre Timisoara, detinut de omul de afaceri Ovidiu Sandor, tranzactie care ar putea ajunge la circa 40 milioane euro.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Portofoliul NEPI cuprinde proprietati de tip retail, birouri si proprietati industriale in Romania si Germania In Romania principale active sunt parcul comercial European Retail Park din Braila si proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti.

Fondul a fost listat la BVB la 20 iunie, iar cea mai recenta tranzactie cu aceste actiuni a fost realizata la 21 noiembrie, cand pretul a scazut cu 3,08%, la 12,6 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea fondului este de 1,115 miliarde lei (aproximativ 256 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri