Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va relua licitatiile pentru imobilele pentru care nu a existat un interes la prima ofertare si va scoate la vanzare si alte active aflate pe lista bunurilor care urmeaza sa fie cedate, avizata de Executiv, potrivit secretarului general al Guvernului.
El a precizat insa ca licitatiile vor fi reluate la acelasi pret de pornire, nu la unul mai mic.

"Voi fi puse in vanzare, in continuare, toate imobilele RA-APPS aprobate de Guvern, la preturile rezultate din evaluare. Vor fi reluate si licitatiile pentru cele care nu se vor vinde, dar la acelasi pret de pornire, nu la un pret mai mic", a declarat secretarul general al Guvernului, Attila Dezsi, in subordinea caruia functioneaza RA-APPS, scrie Mediafax.

In ultimele doua saptamani, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a organizat licitatii pentru mai multe imobile, dar putine dintre acestea au fost vandute, deoarece potentialii cumparatori nu s-au aratat interesati si nu s-au prezentat la aceste licitatii.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

Lista primelor 130 imobile scoase la vanzare, din totalul celor 733 de imobile aprobate de Guvern la sfarsitul anului trecut, include apartamente in centrul Capitalei, spatii comerciale, terenuri, vile si hoteluri, dar nu si active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri