Timp de doi ani au fost oprite proiectele noi, fie ca este vorba de vile, pensiuni sau hoteluri
In Poiana Brasov, a fost interzisa orice activitate de constructii pana la sfarsitul anului 2007. Masura luata de primarie a pus un val negru asupra pietei imobiliare.

Singurii care se mai incumeta sa cumpere terenuri sunt speculantii imobiliari, care considera ca, atunci cand vor fi reluate lucrarile de construire, piata va exploda. Unii specialisti imobiliari sunt insa sceptici in ceea ce priveste dezvoltarea spectaculoasa a acestei piete, tendinta actuala fiind de reorientare a investitorilor spre alte zone atractive, din imediata apropiere, unde preturile sunt mult mai mici si nu exista interdictii de construire. Spre exemplu, in Poiana Brasov, metrul patrat de teren intravilan costa intre 150 si 280 de euro, in timp ce in zona numita Poiana Mica, de langa Stana Mica, preturile sunt cuprinse intre 30 si 80 de euro.

Totusi, vanzatorii din Poiana Brasov nu-si pierd cumpatul si nu lasa la pret. Astfel, conform declaratiilor lui Zoltan Haller, specializat pe tranzactii in aceasta zona, vestea ca nu se mai dau autorizatii de construire nu a avut nici un efect imediat asupra preturilor, acestea fiind chiar si mai mari decat anul trecut, cu circa 50%. Terenurile pentru care proprietarii au obtinut deja autorizatii sunt o afacere in sine, fara a mai fi nevoie ca acestia sa investeasca si apoi sa le exploateze. De exemplu, un astfel de proprietar cere 330 de euro/mp pentru un teren de 15.000 mp, cu autorizatie pentru o cladire cu doua etaje si mansarda, potrivita pentru construirea unei pensiuni.

Alti proprietarii, mai putin norocosi, care nu au obtinut autorizatiile inainte, vand pielea ursului din padure si spun ca se mai poate aranja obtinerea acestora, discret, si ca, oricum, situatia nu va dura mai mult de cateva saptamani.

Nici reprezentantii primariei nu sunt foarte siguri in privinta termenului, apreciind ca se vor acorda autorizatii imediat ce va fi finalizata extinderea lucrarilor de canalizare si va fi data in functiune noua statie de epurare. La o prima estimare, termenul de reluare a autorizarii lucrarilor de construire, dupa realizarea colectorului, ar fi la sfarsitul anului 2007, potrivit arhitectului-sef al Municipiului Brasov, Vasilica Nicola.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23916&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri