Companiile imobiliare estimeaza ca zona de nord a Bucurestiului va avea in plus, pana in 2008, suprafete destinate birourilor cuprinse intre 130.000 si 180.000 de metrii patrati.
Un raport de piata pentru 2006 al companiei imobiliare DTZ Echinox indica un total de spatiu de birou ce va fi livrat pe piata, in zona de nord a Bucurestiului, pana la sfarsitul lui 2007, de aproximativ 130.000 de metri patrati, cele mai importante cladiri fiind North Gate Business Center, Delta Business Center si IRIDE Business Park - cladirea 19.

Un raport similar al companiei imobiliare Colliers arata ca pana la sfarsitul lui 2007 la spatiile de birou existente in zona de nord a capitalei se vor mai adauga circa 180.000 de metri patrati, cele mai importante din ele fiind proiectele City Gate, S Park si Baneasa Business and Technology Park, informeaza Rompres.

"Zona de nord a Bucurestiului este prin traditie o zona de birouri si ofera accesibilitatea caracteristica cladirilor de birouri de clasa A," a declarat pentru NewsIn vicepresedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Dan Negulescu.

Accesibilitatea zonei, comparativ cu alte cartiere ale capitalei, face ca aceasta sa ramana in continuare in vizorul investitorilor, desi numarul tot mai redus de terenuri disponibile duce la cresterea continua a preturilor acestora.

Costurile cu chiria pentru spatiile de birouri din Bucuresti au ajuns la 374,7 dolari pe metru patrat pe an, plasand capitala pe locul 63 din 173 intr-un clasament realizat de consultantul imobiliar international CB Richard Ellis in luna mai a acestui an.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 250 de birouri in 51 de tari, pe sase continente si 9.300 angajati. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala a companiei internationale imobiliare DTZ, cu o retea de peste 3.400 de consultanti in 96 de orase in 26 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri