Praktiker, unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj, companie preluata in urma cu doi ani de zile de catre omul de afaceri Omer Susli, isi propune sa revina din nou pe profit concentrandu-si activitatea pe reamenajarea celor 27 de spatii comerciale detinute la nivel local.

Acest proces de transformare a debutat in urma cu aproximativ sase luni de zile, cand oficialii companiei au decis sa inceapa acest proces de reamenajare cu magazinul Praktiker din cartierul Vitan, spatiul fiind aproape complet schimbat si regandit, in urma unei investitii care a depasit 400.000 de euro.

“Scopul este sa aducem compania pe profit. Primii doi ani de zile au fost pentru noi mai mult de cunoastere a pietei, a companiei, iar o decizie pentru revitalizarea business-ului a fost luata prin regandirea spatiilor de vanzare si transformarea lor pentru a fi pe placul romanilor. (…) O analiza arata ca mai mult de jumatate dintre vizitatorii magazinelor noastre sunt femei, motiv pentru care am pus accent in noul spatiu pe semnalistica, decoratiuni, covoare si obiecte de amenajare. Transformarea primului spatiu comercial a durat sase luni, iar costurile totale in proiect, cu tot ce presupune procesul de implementare si costuri aditionale, au depasit 1 milion de euro”, a declarat Omer Susli, proprietarul Pratiker, intr-o discutie cu wall-street.ro.

La randul sau, Isabelle Pleska, directorul Praktiker Romania, a precizat ca planul pentru acest an este de a moderniza inca 10 spatii comerciale, dintre care o unitate va fi tot in Capitala.

“Ne dorim ca pana la finalul anului sa reusim sa demaram proiecte de reamenajare pentru inca 10 locatii, iar una dintre acestea va fi in Bucuresti”, a spus Isabelle Pleska. Investitiile necesare procesului de reamenajare ar urma sa depaseasca 5 milioane de euro.

Conform estimarilor oficialilor companiei, intregul proces de reamenajare a spatiilor comerciale ar trebui sa se incheie in urmatorii doi ani.

Praktiker inchide magazinul din Targu Jiu, primul deschis sub noua conducere

O parte din strategia anuntata de Isabelle Pleska pentru readucerea Praktiker pe profit a fost si decizia de a inchide anumite spatii comerciale care nu performau.

Chiar in aceste zile, oficialii Praktiker au decis inchiderea magazinului din Targu Jiu, primul deschis de companie de la preluarea de catre omul de afaceri turc Omer Susli, un spatiu comercial inaugurat in urma cu doi ani de zile, desfasurat pe o suprafata de 4.000 mp si o investitie de 1,5 milioane de euro.

“Am analizat cu atentie performantele magazinelor pe care le detinem si am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa inchidem spatiu comercial din Targu Jiu, un oras in care nivelul de somaj este foarte ridicat, ceea ce conduce, implicit, la o putere de cumparare mai scazuta”, a declarat Isabelle Pleska penrtu wall-street.ro.

In acest fel, Praktiker ajunge din nou la numarul de magazine detinut inainte de preluarea de catre omul de afaceri Omer Susli, compania ramanand al doilea cel mai extins retailer de bricolaj la nivel local, cu 27 de unitati in toata tara.

Intrebati si despre asteptarile financiare pentru anul in curs, oficialii Praktiker sustin ca evoluatia business-ului este in linie cu asteptarile. “Ne asteptam la un plus de peste 10% la afaceri in acest an, business-ul urmand sa depaseasca pragul de 150 de milioane de euro”, a mai spus Omer Susli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri