Cu o dinamica peste asteptari, anul 2016 se anunta a fi unul foarte bun pentru intreaga piata imobiliara, atat pentru sectorul de birouri, de centre comerciale, industrial, dar si rezidential, lucru care va influenta in mod pozitiv inclusiv activitatea companiilor specializate in consultanta imobiliara, unul dintre cele mai concurentiale sectoare de activitate din piata.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Ilinca Paun (foto cover), managing director al Colliers International, unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari prezenti pe piata din Romania, sustine ca piata imobiliara traverseaza o perioada extrem de buna, in care s-a dat drumul la investitii, in care au loc tranzactii, iar acest lucru va face ca 2016 sa fie un an foarte bun din toate punctele de vedere.

“2016 este un an foarte bun pentru toti jucatorii din piata. Tot mai multe companii apeleaza la solutii moderne in care sa isi desfasoare activitatea, iar un pas important in aceasta directie este reprezentat de relocarea acesteia intr-un spatiu nou de birouri. Biroul este decisiv pentru atragerea si retentia angajatilor buni, iar in batalia pentru talent, companiile investesc enorm in aceste facilitati. Piata de birouri creste odata cu noile cerinte ale angajatilor, precum si cele ale chiriasilor si ma astept sa existe o cerere din ce in ce mai mare pe piata de profil”, a declarat Ilinca Paun, managing director al Colliers International.

Optimismul vine si in conditiile in care anul acesta vor fi inaugurate foarte multe proiecte de birouri, stocul proiectelor de noi livrari urmand sa depaseasca 350.000 mp, iar la nivelul pietei, sa depaseasca 2,5 milioane de metri patrati.

Cu ochi buni este privit si sectorul comercial, in care un proiect important a fost deja livrat pe piata (ParkLake) si un altul (Veranda Mall) urmeaza sa isi faca loc in peisajul bucurestean al marilor centre comerciale din Romania.

Semnale foarte bune vede Ilinca Paun si dinspre sectorul industrial, dar si dinspre zona de investitii. “Vom avea un an 2016 foarte bun, piata de investitii a inceput bine, insa pe ultima parte nu se anunta foarte multe tranzactii. Sunt mult mai multi investitori care se uita la piata locala decat in urma cu mai multi ani. Incalzirea pietei din Polonia a facut ca investitorii sa isi diversificeportofoliile si sa se uite cu atentie spre Romania”, a mai adaugat Ilinca Paun.

Colliers: Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare ar putea depasi jumatate de miliard de euro in acest an

Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare ar putea depasi jumatate de miliard de euro in acest an, o serie de investitori noi sau cu experienta analizand in prezent oportunitatile de business pe care tara noastra le ofera, arata estimarile Colliers International.

“Sunt tranzactii foarte mari in piata, tranzactii de investitii, prin achizitie, fiind proiecte semnificative puse spre vanzare. Exista o serie de dezvoltatori care isi doresc sa faca exit, activitatea acestora fiind concentrata atat pe zona de birouri, cat si pe sectorul industrial, dar si retail. Volumul total de tranzactii ma astept sa depaseasca 500 milioane de euro in cursul acestui an”, a declarat Ilinca Paun.

Managerul Colliers a mai precizat faptul ca sunt o serie de proiecte interesante scoase la vanzare in zona de Nord, Central Business District (CBD) sau in zona de Vest.

Colliers International este una dintre cele mai mari firme de consultanta imobiliara prezente pe plan local, unde mai activeaza nume precum JLL, DTZ Echinox, CBRE sau Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri