Colliers International, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara prezente pe piata din Romania, l-a recrutat pe Mihai Patrulescu in functia de head of strategic analysis, din care va coordona departamentul de cercetare al companiei.

Mihai Patrulescu (foto cover) are o experienta de cinci ani in cercetare economica in sistemul bancar, anterior ocupand pozitia de senior economist in cadrul UniCredit Bank.

„Vrem sa atragem investitori straini si sa aducem capital nou in Romania, iar cu informatii relevante de macroeconomie putem fi mult mai credibili intr-o conferinta internationala, cand facem lobby pentru tara noastra”, a declarat Ilinca Paun, Managing Director Colliers International. „Avem o problema de imagine si nu facem suficient business development la nivel guvernamental. De aceea, ne propunem sa contribuim cat mai mult la atragerea companiilor in Romania, de la jucatori care vor sa deschida aici centre de tip BPO sau SSC, la investitori care vor sa cumpere sau sa dezvolte cladiri ”, a adaugat Ilinca Paun.

Mihai Patrulescu a preluat functia de responsabil al departamentului de cercetare in cadrul Colliers International de la Daniela Popescu, care s-a alaturat in aceasta toamna departamentului de retail, in pozitia de senior associate.

Mihai Patrulescu are o experienta de cinci ani in pozitii de cercetare economica in cadrul sistemului bancar, perioada in care s-a concentrat asupra evolutiei economiei din Romania si Europa Centrala si de Est. De asemenea, el a lucrat pentru incurajarea investitiilor straine si a studiat evolutia sistemului bancar din Romania.

Mihai Patrulescu detine un master in finante internationale din partea Barcelona Graduate School of Economics, in cadrul caruia a analizat crizele financiare din economiile emergente, in special impactul investitilor straine si creditarii. El a petrecut un an in Milano in cadrul departamentului de consultanta interna a grupului UniCredit, timp in care a lucrat la implementarea planului strategic al grupului, cu precadere pe proiectele care vizau Italia ca pilot.

„Cred ca mediul de afaceri din Romania se afla intr-un punct de inflexiune si urmeaza sa observam un nou nivel de dinamism. Piata imobiliara este indeaproape conectata la aceasta efervescenta, ceea ce se reflecta in toate sectoarele: cladiri de birouri, spatii industriale sau comerciale”, a spus Mihai Patrulescu.

Departamentul de research al Colliers International a fost infiintat in anul 2009 si in cei sapte ani de activitate a realizat rapoarte periodice de piata si diverse analize pentru clientii Colliers, de la companii care s-au bazat pe aceste analize pentru a intra in Romania, pana la cele mai active fonduri de investitii si dezvoltatori imobiliari.

Colliers este una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara prezente pe piata din Romania, sector pe care mai activeaza nume precum JLL, CBRE, DTZ Echinox, Knight Frank sau ESOP Consulting.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri