Locuintele ANL destinate inchirierii vor putea fi cumparate dupa cinci ani, banii urmand sa fie folositi pentru construirea altor imobile, a anuntat ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely.

Pentru locuintele ANL care nu vor fi vandute, primariile vor avea posibilitatea de a majora nivelul chiriei.

"Sunt doua variante care privesc locuintele ANL pentru tineri care sunt destinate inchirierii. Mai exact, fie vor fi vandute dupa cinci ani chiriasilor, cu posibilitatea vinderii dupa alti cinci ani, fie primariile vor putea renegocia dupa cinci ani valoarea chiriilor", a explicat Borbely, potrivit NewsIn.

Acesta a mentionat ca 80% din banii obtinuti din vanzarea locuintelor vor ajunge la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, iar restul catre primarii. Fondurile vor fi folosite pentru constructia de locuinte.

"Locuintele au fost construite cu fonduri obtinute de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, motiv pentru care avem nevoie de aprobarea acesteia inainte de a lua decizii. Am discutat deja cu reprezentantii bancii care si-au dat acordul de principiu privind posibilitatea vinderii locuintelor ANL destinate inchirierii", a mai spus ministrul delegat.

Potrivit informatiilor MTCT, peste 80% dintre chiriasii ANL sunt dispusi sa cumpere locuintele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri