Dupa ce in 2006 investitorii isi anuntau lunar intrarea pe piata locala de real-estate prin lansarea unui nou fond de investitii sau proiect imobiliar, anul acesta se anunta cel putin la fel de agitat.
Mai mult, asaltul fondurilor de investitii internationale si al consultantilor imobiliari asupra pietei locale a ajuns sa se materializeze prin numarul mare de anunturi de lansare, date publicitatii in aceeasi zi.

Si ziua de ieri a fost presarata de anunturi ale investitorilor straini privind sumele uriase de bani care urmeaza sa fie locate pentru achizitionarea de proiecte importante din toate segmentele pietei.

Spre exemplu, compania de administrare a fondurilor Europa Capital, cu sediul in Londra, a anuntat lansarea unui nou fond de investitii care va aloca mai mult de 600 de milioane de euro pentru proiecte imobiliare in tarile din Europa de Sud-Est, printre care se numara si Romania. Potrivit reprezentantilor englezi, regiunea Europei de Sud-Est ofera oportunitati foarte interesante de investitii pentru investitori.

Fondurile acestei companii vor fi alocate pentru modernizarea si redezvoltarea de proprietati si achizitii de teren, achizitii de active rezidentiale, birouri si spatii comerciale.

De asemenea, in cursul zilei de ieri, Arco Real Estate Consulting, companie membra a Arco Real Estate, unul dintre cele mai influente grupuri de operatiuni imobiliare din Tarile Baltice, si-a anuntat lansat si in Romania. Practic, compania va activa initial doar ca agentie imobiliara, urmand sa lanseze ulterior si o retea nationala de birouri. Pana in 2008, compania va investi 5 milioane euro, iar primele zone pe care urmeaza sa-si faca simtita prezenta vor fi Bucuresti, Timisoara si Arad, urmand sa se extinda apoi in principalelel 10 mari orase ale tarii.

Compania nu va investi in proiecte imobiliare, ci va oferi servicii de consultanta si brokeraj imobiliar. Romania promite o piata imobiliara in plina dezvoltatre in urmatorii ani, dar acest lucru inseamna competitie si pozitionare strategica. Noi am ales sa intram pe o piata in curs de maturizare pentru ca aducem in Romania o noua abordare de business in domeniul imobiliar, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Ciprian Lopata, CEO al companiei Arco Real Estate Consulting.

Piata imobiliara din Romania este la nivelul anului 2000 comparativ cu cea din tarile baltice, iar ceea ce se intampla acum in Bucuresti se observa in urma cu mai bine de cinci ani in Estonia, potrivit reprezentantului Arco.

Peep Aaviksoo, unul dintre actionarii companiei a recunoscut ca Romania se afla cu sapte ani in urma Estoniei in ceea ce priveste piata imobiliara. Lucrurile bune implementate la noi trebuiesc aduse si in Romania, care se afla in anul 2000 fata de Tarile Baltice, a precizat acesta. El a discutat despre volumul de apartamente care au fost construite in Bucuresti in anul 2005, facand o comparatie intre capitala Estoniei, unde, la un numar de 400.000 locuitori, au fost aduse pe piata 3500 de apartamente, in acelasi an.

Romania este departe de a fi in situatia Estoniei. Piata imobiliara din Bucuresti este scumpa si va fi si mai scumpa. Este o veste buna pentru cei din domeniu, pentru agentiile imobiliare, dar nu prea buna pentru cei care vor sa cumpere", a afirmat Peep Aaviksoo

Compania isi propune sa inoveze tehnologic piata serviciilor imobiliare prin implementarea serviciilor bazate pe tehnologie online si mobila. Vom oferi serviciide internet si telefonie mobila pentru economisirea de timp si materiale a clientilor nostri, vom lansa un site modern de imobiliare, care sa faca o preselectie minutioasa pe internet, pentru a evita orele intregi pierdute in oras, alaturi de agentul imobiliar. De asemenea, vom integra noile tehnologii de MMS si 3G, telefoanele cu GPS, si astfel veti primi pe mobil toate informatiile necesare, a precizat Ciprian Lopata.

Cu o cifra de afaceri la nivel global de aproximativ 10 milioane euro, grupul Arco are la ora actuala 25 de birouri in 6 tari, 500 de angajati, urmand ca in urmatorii trei ani, numarul lor sa se dubleze. Arco Real Estate Consulting intentioneaza sa angajeze aproximativ 100 consultanti imobiliari pana la sfarsitul lui 2007, urmand ca anul viitor, numarul acestora sa ajunga la 300.

Romania este cea de-a sasea tara in care grupul este prezent, dupa ce a deschis operatiuni in Estonia, Lituania, Letonia, Uraina si Bulgaria. Grupul intentioneaza sa intre si pe pietele din Rusia si Republica Moldova, in scurt timp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri