Consiliul de Administratie al Impact Developer & Contractor SA Bucuresti propune actionarilor majorarea capitalului cu aport in numerar, avand ca tinta colectarea unei sume intre 50 milioane euro si 80 milioane euro, banii urmand sa fie utilizati la completarea portofoliului de terenuri
Consiliul de Administratie propune actionarilor, convocati la adunarea generala din data de 6 iulie 2007, majorarea capitalului prin emiterea unui numar cuprins intre 200 milioane si 235 milioane de actiuni noi cu valore nominala de 0,10 lei. "Majorarea capitalului se va face la valoarea nominala a actiunilor, adica va creste cu o suma intre 20-23,5 milioane lei in functie de decizia actionarilor", a declarat citata de NewsIn, Carmen Sandulescu, director financiar al companiei Impact SA

Consiliul de administratie propune actionarilor trei varinate de majorare a capitalului. Potrivit primei variante, ar urma sa fie emise 235 milioane de actiuni , care sa fie subscrise la pretul de 0,85 lei. O a doua varinata propusa este emiterea a 212 milioane de actiuni cu un pret de subscriere de 1,00 lei, iar ultima varinata propune actionarilor emiterea unui numar de 200 milioane de titluri care sa fie achizitionate la pretul de 1,30 lei.

"Fondurile colectate in urma realizarii majorarii de capital urmeaza sa fie utilizate pentru completarea portofoliului actual de circa 2,6 milioane metri patrati de terenuri cu un teren precontractat de aproximativ 400.000 metri patrati si pentru formarea unor firme necesare demararii in urmatoarele 6-9 luni cu parteneri locali si/ sau internationali a unora din proiectele amplasate in Bucuresti si Cluj", a mai precizat Sandulescu.

Compania imobiliara Impact Developer & Contractor SA Bucuresti, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a afisat, in primele trei luni un profit net de 2,17 milioane lei (650.664 euro), de peste 7,2 ori mai mare decat in intervalul similar al anului trecut, potrivit raportului transmis Bursei.

In primele trei luni ale anului 2006, compania a afisat un profit net de 299.278 lei. Cifra de afaceri a companiei in primele trei luni a fost de 17,39 milioane lei, in scadere cu 5,16% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele trei luni ale anului trecut, afacerile companiei imobiliare au fost de 18,32 milioane lei.

Impact Bucuresti a obtinut anul trecut un profit de 18,29 milioane lei (5,4 milioane euro), in crestere cu 70,6% fata de anul 2005, cand rezultatul net a fost de 10,72 milioane lei. Cea mai mare parte din acest profit, 16,73 milioane lei (91,4% din profitul net), va fi repartizata in contul de "rezerve", care a ajuns astfel la suma de 35 milioane lei. Suma din acest cont va fi utilizata pentru majorarea capitalului social prin distribuirea de actiuni gratuite, la o data ce va fi stabilita de Consiliul de Administratie al Impact. Profitul net final este cu 2,43% mai mic decat cel preliminar, de 18,75 milioane lei, anuntat in februarie.

Capitalul social al companiei este divizat intr-un miliard de actiuni, cu o valaore nominala de 0,10 lei. Printre actionarii principali ai companiei se numara Dan Ioan Popp cu 30,20%, Carmen Sandulescu cu 11,31%, Julius Baer Investment LLC cu 5,05% si East Capital cu 5,35%.

Titlurile Impact Developer & Contractor SA Bucuresti se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul IMP. Capitalizarea companiei este de 955 milioane lei (292 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,955 lei, inregistrata in data de 29 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri