Preturile terenurilor, respectiv locuintelor din vecinatatea centrelor comerciale Polus Center si Iulius Mall din Cluj, zone unde au fost anuntate in acest an si alte investitii importante, au crescut cu procente cuprinse intre 20-30%, sustin analistii companiei imobiliare Edil.
Potrivit analistilor imobiliari, in zona de desfasurare a acestor proiecte preturile au inceput sa creasca treptat inca din momentul in care a fost achizitionat terenul pentru constructie, iar tendinta este inca de majorare a preturilor, deoarece cererea in aceste zone este in continua crestere.

Daca anul trecut un apartament cu o singura camera in zona centrului comercial Polus putea fi achizitionat cu 36.000 de euro, in momentul de fata acelasi apartament se vinde la 44.000 de euro. Deci s-au inregistrat majorari de aproximativ 20% in aceasta zona, in timp ce in zona Iulius Mall majorarile au ajuns chiar pana la 30%, conform unei analize realizate de consultantii Edil.

Daca pretul terenurilor inainte de ridicarea proiectului Polus nu depasea 50-60 euro/metrul patrat, acum metrul patrat de teren a ajuns sa coste 150-200 euro. In schimb, in apropiere de Iulius Mall, terenul se vinde acum cu 500-800 euro metrul patrat fata de 100-150 euro inainte de constructia centrului comercial, iar pretul locuintelor in vecinatate a crescut de la 1.000 de euro/metrul patrat pana la 1.500 euro /metrul patrat.

Constructia Polus Mall a determinat de asemenea si o majorare a preturilor in comuna Floresti. Odata ce a crescut interesul populatiei pentru aceasta zona, au evoluat si preturile apartamentelor de la 650-700 de euro/mp semifinisat pana la 800-900 de euro/mp semifinisat. "De remarcat este explozia santierelor in comuna Floresti utilizandu-se astfel la maximum terenurile disponibile in imediata vecinatate a extremitatilor comunale.

Aparitia Polus Mall a reorientat de asemenea preferintele clientilor, iar daca la inceputul anului populatia era reticenta vis-a-vis de achizitia unei locuinte in Floresti, in momentul de fata majoritatea prefera in locul unui apartament de una, doua camere in Cluj-Napoca, sa cumpere unul de trei sau patru camere in Floresti sau un duplex in locul unui apartament de trei camere in Cluj", mai spun reprezentantii Edil.

Edil este o companie imobiliara, fondata in anul 1991 si are ca domeniu de activitate tranzactionarea de apartamentele noi pe segmentul rezidential din Cluj-Napoca, tranzactionarea de spatii de birouri, hale industriale si spatii de productie sau terenuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri