Romania se fla pe locul 39 din 61 intr-un clasament mondial in functie de prezenta celor mai importante 250 de firme de retail, intocmit de agentia imobiliara CB Richard Ellis (CBRE). In Romania activeaza 20% din cele 250 de companii de retail internationale analizate.
Tara noastra se situeaza astfel in fata unor tari ca Norvegia, Luxemburg sau Finlanda.

Primul loc in topul tarilor cu cel mai mare grad de penetrare al retailerilor internationali se afla Marea Britanie. Aici sunt prezente peste 55% dintre firmele analizate, fiind urmata de Spania, cu un procent de peste 50%.

In urma Romanei se plaseaza in ordine Norvegia, Luxemburg, Finlanda si Brazilia.

La realizarea acestui clasament, CBRE a inclus 61 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific si America si a analizat activitatea retailerilor straini pe aceste piete, nu si pe cea a companiilor locale de profil.

CB Richard Ellis (CBRE) are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Compania are aproximativ 17.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.

Compania a revenit pe piata din Romania in februarie, prin preluarea uneia dintre cele mai mari firme romanesti de profil, Eurisko, in urma unei tranzactii de 35 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri