Desi cei 241.500 mp de spatii industriale si logistice ce vor fi adusi pe piata in 2008 sunt localizati in majoritate in partea de vest a Bucurestiului, cu exceptia celor 10.000 mp livrati de Apollo Center in est, ultimul raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers International indica faptul ca zona de est a Bucurestiului va atrage tot mai multi dezvoltatori de proiecte industriale.
Atractivitatea zonei de est a Bucurestiului se va confirma in acest an, cand Pantelimon Logistic Park (primul parc industrial clasa A din zona), a anuntat livrarea primei sale faze, de 18.500 mp in trimestrul al treilea, se arata in cel mai recent raport Colliers. Proiectul este dezvoltat de European Future Group, in colaborare cu cel mai mare fond de investitii austriac activ pe piata din Romania, Immoeast.

Zona de est a fost aleasa si de alti doi dezvoltatori care au achizitionat loturi de teren pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, la km 30 in Fundulea. Printre proiectele anuntate pentru acest an se numara: Cefin Logistics Park, dezvoltat de Cefin Real Estate si Europolis, cu o suprafata de 75.000 mp; Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust si Apollo Group, cu 59. 000 mp; A1 Business Park, apartinand Cefin Real Estate si Teesland IOG, cu 20.000 mp si Mercury Logistic Park, dezvoltat de Helios Properties si Heitman, cu 20.000 mp.


Pentru ca Bucuresti are cel mai ridicat nivel de salarizare din intreaga tara, companiile cu activitati de productie au inceput sa isi relocheze operatiunile in alte orase. Astfel, Eyemaxx a livrat prima faza a proiectului sau din Timisoara– LOGCenter (20.000 mp de spatiu logistic si industrial) si are in dezvoltare alte proiecte in Ploiesti, Sibiu si Brasov. Cefin Group are in constructie in Arad 45.000 mp de spatii de depozitare, iar liderul de piata ceh, CTPInvest a cumparat loturi de teren in Bors, Pitesti si Turda, lansand la sfarsitul anului trecut primul sau proiect CTPoint Bors. De asemenea, dezvoltatorul belgian WDP a achizitionat deja cateva terenuri pentru proiectele sale viitoare in apropierea Bucurestiului, Ploiestiului si Constantei.

Pentru anul 2008, specialistii Colliers estimeaza ca vor fi livrati peste 310.000 mp, din care 100.000 mp au fost deja pre-inchiriati pana la sfarsitul lui 2007 si pentru majoritatea spatiului ramas diferite companii se aflau in negocieri avansate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri