Dezvoltatorul imobiliar Meinl European Land (MEL) din Austria, care se confrunta cu dificultati in prezent, a anuntat ca profitul obtinut in 2007 inainte de impozitare a scazut la 193 milioane euro (304,1 milioane dolari), de la nivelul de 279 milioane euro din 2006, relateaza Reuters.
Firma a anuntat ca valoarea neta a activelor a fost de 15,25 euro pe actiune la finalul anului 2007.
MEL a anuntat ca scaderea profitului s-a datorat in principal reevalarii castigurilor din portofoliul sau de proprietati, ceea ce a reflectat impactul conditiilor actuale de pe piata din sectorul imobiliar.

Compania a mentionat ca valoarea neta a activelor pe 2007 ar putea fi ajustata in crestere, la 21,21 euro/actiune, dar aceasta depinde de proiectele in curs. Meinl European Land a insistat, insa, ca nu exista nicio certitudine in aceasta privinta.

MEL a anuntat ca programul nu va suferi schimbari si ca termenul limita pentru obtinerea aprobarii pentru incheierea afacerii CPI/Gazit ramane finalul celui de-al doilea trimestru din 2008.
Aceasta afacere, anuntata in martie si pusa sub semnul indoielii de analisti si micii actionari, ar permite companiei imobiliare Gazit-Globe, listata la Tel Aviv, si Citi Property Investors Europe sa faca o investitie strategica de 800 milioane euro in MEL.

Compania a mai mentionat ca portofoliul sau de proprietati a crescut anul trecut cu aproximativ 50%, pana la 2,7 miliarde euro, si ca veniturile din inchirieri au sporit cu 24%, la 120 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri