Dezvoltatorul Raiffeisen evolution project development GmbH a castigat licitatia pentru achizitia unui teren de unsprezece hectare de la grupul petrolier romanesc Petrom, in schimbul sumei de 90 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare achizitie de terenuri din istoria Romaniei, a anuntat casa de avocatura Wolf Theiss, care a consiliat grupul Raiffeiesen.
Petrom detinea la Straulesti un teren de 193.000 metri patrati, dintre care 110.000 mp au fost vanduti catre Raiffeisen evolution pentru proiectul Straulesti Evolution, care va cuprinde spatii de birouri, locuinte si un hotel, lucrarile urmand sa inceapa in august 2009.

"Noi am intrat in cursa relativ tarziu, dupa ce aceasta decizie a fost adoptata de Board-ul Director al Raiffeisen Evolution Viena. Competitia a fost una acerba, fiind implicate nume redutabile din business-ul nostru. In luna decembrie 2007 am fost desemnati castigatori ai licitatiei, iar precontractul a fost semnat in partea a doua a lunii decembrie 2007", a declarat, pentru Wall-Street, Monica Barcutean (foto), Managing Director Raiffeisen evolution Romania.

Potrivit acesteia, investitiile in Straulesti Evolution sunt estimate la aproximativ 600 - 800 milioane de euro, insa concursul international de arhitectura organizat de Raiffeisen Evolution pentru acest proiect si evolutia pietei imobiliare, respectiv a preturilor de constructie in Romania, vor oferi companiei posibilitatea de a face o evaluare mai exacta a valorii investitiei totale.

"Discutam despre un proiect mixed-use. Avem in vedere construirea unui ansamblu rezidential, dar si a unor spatii cu destinatie de birouri, hotel si retail. Structura proiectului va fi determinata de cerintele pietei, dar si de parametri ce vor fi aprobati de catre autoritatile locale. Termenul de finalizare a proiectului este influentat de foarte multi factori – atat interni cat si externi, dar estimarile noastre vizeaza anii 2014 - 2015", ne-a mai spus oficialul Raiffeisen evolution Romania.

Pe terenul ramas, Petrom isi construieste noul sediu, Petrom City, ce va gazdui aproximativ 2.500 de angajati si va include un centru de date si o centrala de cogenerare energie electrica si caldura in zona de la Straulesti.

Raiffeisen evolution a intrat pe piata din Romania in anul 2003, iar in prezent are planificate investitii de 1,2 miliarde de euro, pentru proiecte ce vor fi finalizate in urmatorii trei ani. Compania mai are in dezvoltare Floreasca City, un proiect de 250 milioane de euro, ce va cuprinde un mall si doua cladiri de birouri si Flower City, un ansamblu rezidential de 250 de locuinte, situat in comuna Balotesti.

"Ca planuri de viitor, avem in vedere o expansiune catre celelalte orase mari din tara, in special pe segmentul de office si rezidential. In acest moment, suntem in faza de identificare a oportunitatilor si de evaluare a pietei, insa este prematur sa discutam", a incheiat Monica Barcutean.

Pe plan local, Raiffeisen evolution a mai finalizat proiecte precum: Oracle Tower, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Casa Mosilor, Airport Smart Office sau Hippodrome Office Center in Ploiesti.

Raiffeisen evolution project development este o companie de dezvoltare imobiliara, cu activitate in Europa Centrala si de Est, avand sediul central la Viena. Compania este detinuata in proportie de 40% de Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), iar 60% din actiunile companiei sunt impartite egal intre Raiffeisen Holding, Uniqua si Strabag AG.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri