Mai multe proiecte pe care municipalitatea constanteana urma sa le realizeze vor fi amanate din cauza crizei financiare si in lipsa investitorilor privati, singurul proiect care ar putea fi facut fiind cel al Soselei de Coasta, care beneficiaza si de fonduri europene.
Radu Mazare a declarat ca unele proiecte, precum cel al oraselului lacustru sau al bazarului oriental, nu se vor putea realiza, pentru ca investitorii nu mai pot obtine credite de la banci foarte mari pe fondul crizei financiare. “La oraselul lacustru daca apucam sa ii dam drumul acum doi ani, era gata facut. Acum, dupa parerea mea, e o problema. Vom obtine avizele si autorizatiile, dar nu mai e cine sa bage banii in el, din moment ce s-au blocat toate constructiile si imobiliarele. Credeti ca mai este vreo firma care sa arunce 40 de milioane de euro in ghiolul nostru?”, a spus edilul, citat de NewsIn.

El a precizat ca pentru acest proiect era vorba de investitori din Spania despre care nu crede ca vor mai putea face o astfel de finantare privata. “Spuneam ca sunt din Spania, dar acolo e foamete. Urla toti de foame acolo, nu se mai construieste nimic, nu se mai finanteaza nimic. Credeti ca va finanta vreo banca 40 de milioane, in conditii de recesiune, in ghiolul nostru de la Mamaia? Nu cred”, a adaugat Mazare.

In aceeasi situatie se afla si constructia unor cartiere rezidentiale, dar si finalizarea marinei din portul Tomis.

“Cu chiu, cu vai, inteleg ca vor finaliza o etapa din investitia din marina de la Portul Tomis. Inseamna ca nu se va contrui si pe partea digului de larg, unde urmau sa mai bage aproape trei milioane de euro. Nu mai putem discuta cu aceeasi lejeritate ca acum un an din cauza acestei crize. Noi nu o resimtim foarte clar, insa investitiile private sunt blocate”, a afirmat primarul Constantei.

In schimb, despre proiectul Soselei de Coasta, Radu Mazare considera ca acesta ar putea fi realizat, deoarece beneficiaza si de finantare europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri