Vremurile in care chiriasii licitau pentru a obtine un spatiu oricat de mic pe Calea Victoriei au apus, iar in prezent piata de retail are o noua fata: rata de neocupare in centrele comerciale ajunge pana la 60% si circa 20 de spatii sunt goale chiar pe Calea Victoriei, arata cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara The Advisers, afiliata grupului britanic Knight Frank.
„Astazi, o plimbare pe arterele comerciale, din Bucuresti, sau chiar si in mall-urile existente, iti prezinta o realitate destul de greu de digerat. De exemplu, in acest moment, pe Calea Victoriei sunt aproximativ 20 de spatii goale, in conditiile in care acum un an de zile puteai gasi disponibile imediat doua, cel mult trei. Intre Piata Romana si Piata Unirii, sunt peste 14 spatii goale, iar intre Perla si Piata Dorobanti, 4 unitati disponibile acum”, a declarat Gabriela Nicolae, senior broker in cadrul departamentului de retail al The Advisers.

Mai mult, in centrele comerciale existente in Bucuresti, rata de neocupare in cazul proiectelor de success este situata la 5-10%, in timp ce in alte cazuri, rata de neocupare ajunge pana la 60%.

„In acest moment, proprietarii trebuie sa uite contractele de 10 ani de zile sau mai mult, si sa ia in calcul ofertele financiare bazate pe combinatii de chiriile procentuale si fixe. De asemenea, retailerii trebuie sa se concentreze pe strategii de termen scurt cat mai variate, care sa cuprinda promotii sau diferite evenimente si sa atraga clientii in magazin”, a adaugat consultantul The Advisers.

Departamentul de retail al companiei The Advisers este coordonat de Monica Barbu, cea care a condus acelasi departament si in cadrul companiei Colliers International.

Citeste mai multe despre solutiile pentru ocuparea spatiilor de retail in editia de maine a Wall-Street.

Citeste si Starea hotelurilor bucurestene: Gradul de ocupare a scazut cu 23% in S1



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri