Un grup de investitori locali a cumparat un teren situat in zona Lacului Floreasca in schimbul sumei de 2 milioane de euro (500 euro/mp), dupa negocieri de doar trei saptamani, a declarat, pentru Wall-Street, Codrin Matei (foto), directorul companiei de consultanta imobiliara Crosspoint Finance, intermediarul tranzactiei.
Terenul are o suprafata de circa 4.000 metri patrati si a fost vandut de catre un om de afaceri elvetian, prin compania Longevity Construct SRL, fiind situat vizavi de Parcul Bordei. Cumparatorul ar putea dezvolta aici un proiect rezidential, dar consultantul crede ca este prea devreme pentru astfel de estimari.

„Anul trecut, vanzatorul astepta un pret de 10 milioane de euro, insa acum a acceptat oferta cumparatorului, de 2 milioane de euro, dupa 3 saptamani de discutii. Este o pierdere teoretica, dar nu cred ca cineva din piata imobiliara se mai raporteaza astazi la pretul pe care il putea obtine in 2008”, ne-a explicat Codrin Matei, care nu a dorit sa dezvaluie numele investitorilor care au cumparat terenul din Capitala.

Terenul nu era ipotecat si nici proprietarul nu avea finantare bancara, vanzarea fiind mai mult „o alegere personala”.

La momentul in care au inceput negocierile, Crosspoint Finance mai primise trei-patru oferte, dar negocierile au continuat cu primul ofertant. Acesta a platit suma de doua milioane de euro atat din bani proprii, cat si din finantare bancara, procentul nefiind facut public.

„Nu cred ca terenurile au atins inca cel mai mic pret posibil, este posibil sa mai vedem scaderi. In prezent, sunt multi proprietari care incearca sa vanda, dar nu stiu la ce pret sa se raporteze. Pretul este cel ofertat, in lipsa altor tranzactii”, ne-a mai spus Codrin Matei.

Acesta este prima tranzactie considerabila din piata terenurilor care a fost anuntata in 2009. Cele cateva tranzactii finalizate in prima jumatate a anului au fost fie achizitii de terenuri cu suprafete mici si valoare redusa realizate de persoane fizice, fie achizitii facute de retaileri precum bauMax sau Plus Discount, se arata intr-un raport semestrial al companiei Colliers International.

Compania de consultanta imobiliara Crosspoint Finance a fost infiintata in anul 2004 si are capital integral romanesc.


Citeste si Darian: Multi bani ai investitorilor au ramas "ingropati" in terenuri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri