Dezvoltatorii imobiliari sunt dispusi sa scada preturilor locuintelor cu peste 15% daca respectivul cumparator dispune de un avans de circa 25% din pretul apartamentului, arata un sondaj al portalului imobiliar TopEstate.ro.
La nivel national, 61,4% dintre vanzatori au scazut preturile apartamentelor cu 5-20% sau chiar mai mult preturile. Pe de alta parte, 33,33% dintre vanzatori nu au modificat preturile de vanzare, iar peste 12% si-au permis sa majoreze pretul locuintelor cu pana la 20%.

“Dezvoltatorii sunt deschisi in a negocia in scadere costul locuintei, mai ales atunci cand cumparatorul achita un avans de 25%. In ceea ce priveste restul sumei, aceasta este achitata in majoritatea cazurilor - respectiv 55.15% - prin contractarea unui credit Prima Casa”, a declarat Mihai Stan, director general TopEstate.ro.

Lansarea programului guvernamental a determinat o serie de schimbari la nivelul ofertei. Astfel, 33,07% dintre vanzatori au gandit pachete promotionale speciale, in timp ce 21,.26% au redus preturile astfel incat clientii sa poata beneficia de programul Prima Casa.

"Exista insa si dezvoltatori - 37% - pentru care programul Prima Casa nu a adus nici o schimbare in ofertele initiale, fie din motive administrative, fie pentru ca pur si simplu publicul lor tinta nu se regaseste printre cei care acceseaza un credit prin acest program”, se mai arata in raportul portalului imobiliar.

Rezultatele studiului indica o stare de pesimism printre dezvoltatori si vanzatori, in conditiile in care 63,41% dintre cei chestionati nu au incredere ca aplicarea programului Prima Casa va duce la rezultate pozitive. Doar 36,59% dintre cei intervievati sunt inca optimisti cu privire la buna functionare a proiectului.

Studiului a fost efectuat de TopEstate.ro, in perioada 1-30 septembrie, pe un esantion de 130 de agentii imobiliare si dezvoltatori din orasele resprezentative ale tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri