Arhiepiscopia Romano-Catolica saluta decizia primarului general Sorin Oprescu de a soma Millennium Building Development sa opreasca lucrarile la blocul turn de langa Catedrala Sf. Iosif, atitudine care, in opinia dezvoltatorului, are conotatia unui sprijin acordat candidatului la prezidentiale.
Intr-un comunicat remis presei, Arhiepiscopia afirma, prin biroul sau de presa, ca "decizia legala a Primarului General Sorin Oprescu de a soma MBD sa inceteze lucrarile de constructie la cladirea Cathedral Plaza (blocul turn construit langa Catedrala Sf. Iosif - n.r.), pe care le executa fara autorizatie valabila, a primit drept raspuns continuarea si mai in forta a lucrarilor, cat si amenintari de chemare in judecata".

In comunicat este citat PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucuresti, care, in numele Arhiepiscopiei, spera ca "dl. Oprescu va avea taria de a-si continua lupta deschisa pentru legalitate si nu se va lasa infrant de mafia politico-imobiliara, care a desfigurat Capitala Romaniei", potrivit NewsIn.

In replica, reprezentantii Millennium Building Development se declara surprinsi de "modul in care campania electorala pentru alegerile prezidentiale se reflecta in desfasurarea unui proiect si, in general, asupra mediului de afaceri", precizandu-se ca, raportat la cazul Cathedral Plaza, compania nu poate decat sa constate "efectele negative ale unor decizii si declaratii ce dovedesc o certa necunoastere a legislatiei in vigoare".

"Compania noastra, insa, nu face politica. Menirea noastra este de a ne ocupa in mod responsabil si cu respectarea legilor romanesti si internationale, de afaceri imobiliare. Dupa cum, asa cum bine stim cu totii, si misiunea Arhiepiscopiei Romano-Catolice este alta, in niciun caz de a se implica in afaceri sau de a sprijini candidati politici. Atitudinea de care a dat dovada Arhiepiscopia Romano-Catolica, prin actiunile Monseniorului Ioan Robu, au demonstrat ca aceasta institutie nu mai reprezinta pentru noi un interlocutor credibil si onest. Avem in continuare incredere in institutiile statului de drept din Romania, care au dat castig de cauza companiei noastre, printr-o decizie definitiva care face posibila continuarea lucrarilor la proiectul Cathedral Plaza, in baza autorizatiei de constructie valabile pe care o detinem", se precizeaza intr-un comunicat al Millennium Building Development.

Pozitia exprimata de Arhiepiscopia Romano-Catolica a venit dupa ce primarul general Sorin Oprescu a anuntat ca a somat Millenium Building Development SRL sa sisteze lucrarile la blocul cu pricina (Cathedral Plaza - n.r.), pentru ca autorizatia de constructie eliberata de Primaria sectorului 1 a expirat pe 14 iunie.

Edilul-sef al Capitalei a precizat ca a actionat in instanta societatea la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti, fiind vorba de doua cereri, una prin care se solicita constatarea nulitatii absolute a contractelor de concesiune dintre PMB si Millenium Building incheiate in 2002 si 2005, iar cealalta prin care solicita instantei sa se pronunte asupra dreptului de proprietate pe care municipalitatea il are pe o suprafata de 155 metri patrati aflata in zona unde se construieste Cathedral Plaza.

In prima cerere, s-a solicitat constatarea nulitatii absolute, pentru ca, spune Oprescu, nu au fost indeplinite conditiile legale, concesionarea nefacandu-se prin licitatie.

In replica, Millennium Building Development a precizat ca autorizatia de constructie pentru acest proiect este valabila pe toata durata de executie a lucrarilor, de 36 de luni, din care s-au consumat efectiv 18 luni.

Reprezentantii companiei au mai spus ca, in opinia lor, este cel putin suspect faptul ca, timp de un an si jumatate de la inceperea mandatului de primar, Sorin Oprescu a avut verificari succesive ale documentatiilor referitoare la proiectul Cathedral Plaza si nu a descoperit absolut nici o neregularitate sau ilegalitate.

"Ba mai mult, ne-a confirmat de mai multe ori corectitudinea actelor emise si ne-a felicitat atat pe noi cat si public pentru performanta proiectului", spun reprezentantii dezvoltatorului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri