Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu circa 300 euro in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, in timp ce pentru o locuinta cu dotari similare, dar amplasata in cartierul Dorobanti, proprietarii cer, in medie, 600 euro, arata o analiza a portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.
“Ca si in cazul vanzarilor, pe segmentul inchirierilor, observam tendinta de dublare a pretului in functie de cartier, desi tipul si dotarile locuintei sunt aceleasi. In unele cazuri, majorarea pretului depaseste 100%”, spun cei de la MagazinuDeCase.ro.

De exemplu, pentru apartamentele cu doua camere din Dorobanti, care se inchiriaza mobilate si utilate la un standard de lux, pretul de strigare variaza intre 550 si 600 euro/luna. Pentru acelasi tip de apartament, un proprietar din Drumul Taberei cere, in medie, 320 euro/luna.

In cazul apartamentelor cu trei camere diferentele dintre chirii cresc: un proprietar a inchiriat un imobil de lux in cartierul Primaverii, cu o suprafata de 70 mp, pentru 1.000 euro/luna, in timp ce un un apartament cu trei camere cu aceeasi suprafata, utilat si mobilat, dar amplasat in Berceni a fost inchiriat cu 350 euro/luna.

Cea mai mica diferenta este pe segmentul garsonierelor. Astfel, o garsoniera cu o suprafata de 38 mp aflata in Dorobanti, construita in anul 1990 se inchiriaza cu preturi cuprinse intre 350 si 400 euro/luna, in timp ce o gasoniera din Militari , cu aceeasi suprafata si acelasi an de constructie, se inchiriaza cu un pret mediu de 225 euro/luna.

“Chiria medie pentru locuintelor din cartierele de lux a scazut cu aproximativ 27% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 630 euro la 460 euro. La nivel general, chiria medie a apartamentelor din Bucuresti a scazut cu circa 36% comparativ cu anul 2009, de la 475 euro la 300”, mai spun cei de la MagazinulDeCase.ro.

In ceea ce priveste marja de negociere, proprietarii si chiriasii tind sa negocieze pretul de inchiriere cu pana la 10 %, lucru datorat numarului mare de oferte de pe piata, in comparatie cu numarul mic de cereri.

Citeste si Top 10 oferte: Ce locuinta poti inchiria cu 300 euro/luna.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri