Fondul de investitii Argo Real Estate a acordat anul trecut retailerilor din parcurile comerciale din Sibiu si Suceava discounturi la chirii totalizand 3,5 milioane de euro, dar a reusit sa atraga si alti chiriasi, precum New Yorker, C&A, Kiabi, Domo si The Light Cinema.
Cu toate acestea, fondul, inregistrat in Guersney, a incasat anul trecut venituri brute din inchirierea parcurilor de retail din Sibiu si Suceava de 14 milioane euro, in crestere cu 16% fata de anul anterior, potrivit raportului aferent anului financiar 2009-2010, incheiat la 30 septembrie.

Retailerii din Sibiu Shopping City au beneficiat de discounturi la chirii de 1,9 milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Similar cu anul 2009, am continuat sa ne adaptam situatiei pietei, care ne-a cerut extinderea discounturilor la chirii oferite retailerilor, astfel incat acestea au ajuns anul trecut la 1,9 milioane euro. Colaboram cu chiriasii in vederea mentinerii gradului actual de ocupare al parcului de 98%", se arata in raport.

Argo a cumparat parcul din Sibiu in 2006, acesta fiind extins in 2007 si in 2008, cu 30.000 de metri patrati, de la 47.000 de metri patrati la momentul achizitiei.

"Ne focusam acum sa conectam hipermarketurile Carrefour si Real, pe reconfigurarea si extinderea intrarii in mall si extinderea cu un cinematograf multiplex. Am facut progrese importante in acest sens, respectiv am semnat contracte de inchiriere cu operatori precum C&A, Kiabi, Domo si The Light Cinema", se mentioneaza in raport.

Pentru acest parc, Argo are deja un credit de 66,5 milioane de euro de la KBC Bank, precum si un imprumut sindicalizat de 27,8 milioane euro de la KBC, Investkredit si Marfin/Laiki Bank.

Valoarea proprietatii din Sibiu a fost stabilita la 30 septembrie 2010 la 76,5 milioane de euro, pentru prima faza a proiectului, si la 34,5 milioane de euro, pentru faza a doua, ambele in usoara scadere fata de 2009.

Pentru parcul Suceava Shopping City, totalizand 50.000 metri patrati, din care 98% inchiriati, discounturile acordate retailerilor in 2010 au totalizat 1,6 milioane de euro.

Fondul a reusit anul trecut sa atraga in cadrul complexului retailerul de imbracaminte New Yorker, care a inchiriat 1.000 metri patrati, si se afla in negocieri cu C&A.

Argo a obtinut pentru proiectul din Suceava un credit in valoare de 50 milioane de euro de la Alpha Bank, pe care l-a restructurat si extins cu 18 luni. Proiectul din Suceava a fost evaluat la 59,7 milioane de euro, in comparatie cu 59,8 milioane de euro, in martie 2010.

Argo Real Estate Opportunities Fund a fost lansat in luna august a anului 2006, cu un capital de 100 de milioane de euro. Fondul mai detine active in Ucraina si Moldova, evaluate la peste 80 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri