Investitorii inteligenti, inclusiv cei din Romania, au aflat ca o serie de businessuri reprezinta, in acest moment, o adevarata reteta a succesului.

Fiecare an poate fi caracterizat printr-o serie de trenduri care transforma unele businessuri in afaceri de mare succes. 2016 nu este o exceptie, iar anumite tipuri de afaceri si de investitii par, deja, vedetele primelor patru luni ale anului.

Iata ce businessuri fac investitorii inteligenti in acest moment:

1. Companiile sunt din ce in ce mai axate pe conexiuni


Marile companii sunt din ce in ce mai preocupate de crearea unor conexiuni intre clienti, in detrimentul acumularii de proprietati. Acest lucru inseamna ca cele mai profitabile companii vor lega cumparatorul de vanzator sau consumatorul de continut, conform forbes.com.

Cateva exemple ne ajuta sa intelegem mai bine acest fenomen:

  • Uber este cea mai mare companie de taxi din lume. Cu toate acestea, compania nu detine nici un autovehicul, ci exceleaza la conectarea soferilor cu clientii.
  • Airbnb este cel mai mare furnizor de locuri de cazare din lume, desi nu detine nici o proprietate.
  • Facebook este cea mai mare companie media din lume, desi nu creeaza continut.

2. In Romania, produsele si serviciile romanesti sunt la putere

In Romania se manifesta, din ce in ce mai pregnant, trendul investitiilor in produse si servicii romanesti. Acest trend este puternic sprijinit de anumite institutii financiare, care ajuta IMM-urile sa investeasca in produse si servicii romanesti pentru cresterea cifrei de afaceri si a profitului.

In mod normal, proprietarii de businessuri apeleaza la credite standarde de investitii. Cu toate acestea, IMM-urile care aleg sa foloseasca cel putin 70% din valoarea investitiei pentru a achizitiona echipamente, utilaje, mijloace fixe produse in Romania, respectiv servicii ale firmelor romanesti, au parte de o astfel de solutie de creditare foarte avantajoasa.


3. Investitiile in aur sunt foarte stabile


Volatilitatea crescuta la nivel mondial, care a zguduit pietele de la inceputul anului 2016, i-a facut pe investitori sa fuga catre un refugiu a carui valoare este deseori subestimata de specialisti: aurul, dupa cum noteaza publicatia fortune.com.

„Vara trecuta, oamenii il numeau <<relicva barbara>> si nimanui nu ii pasa de aur. In prezent, aurul atrage din ce in ce mai multi cumparatori”, a declarat un specialist din cadrul USAA Precious Metals and Mineral Funds pentru publicatia Bloomberg.

4. Investitiile in petrol sunt foarte profitabile


Este foarte dificil pentru specialisti sa prezica evolutia pietelor. „Cumpara ieftin” este un sfat pe care oamenii de afaceri il aud deseori, insa de unde stim ca un anumit produs nu se va ieftini si mai mult? Cu toate acestea, pentru investitorii care isi doresc sa „cumpere ieftin”, petrolul este solutia anului 2016, deoarece preturile se afla la cel mai mic nivel din anii ’90 si pana in prezent.

„Asa cum piata imobiliara a fost o afacere profitabila pentru cei care au cumparat proprietati in 2009-2010, petrolul si gazul sunt profitabile pentru investitorii potriviti in acest moment. Investitorul potrivit este persoana care are o strategie solida de dezvoltare si cunostinte despre investitiile in petrol si gaze”, a declarat un expert in reducerea taxelor, citat de huffingtonpost.com.

Sursa foto: Creative Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri