Cand incepi o afacere trebuie sa fii foarte atent in legatura cu ce faci cu banii si, implicit, trebuie sa economisesti cat mai mult. Asadar, atunci cand pui bazele unui start-up, este prioritar sa incerci sa faci ca fiecare suma investita sa merite efortul realizat.
Entrepreneur.com ne propune 10 modalitati de a salva bani in timp ce punem bazele unei afaceri si, totodata, ne sfatuieste ce investitii sunt indicate intr-un start-up.

1. Traieste intr-un stil modest

A investi intr-un mod inteligent si a cheltui cu chibzuinta, atat in ceea ce priveste afacerea pe care o dezvolti, cat si in bunurile personale, te poate ajuta sa economisesti mult mai multi bani decat te-ai fi putut gandi vreodata.

2. Utilizeaza finantari creative

Pentru a da startul unei afaceri, nu este obligatoriu sa detii un capital social. In plus, pentru a pune pe picioare business-ul tau poti utiliza capital si bani de la familie sau prieteni, sau poti intra in diverse competitii de profil de unde ai de castigat ceva, fiindca banii pe care ii poti obtine nu vor trebui declarati sau dati inapoi.

Exista o multime de centre de dezvoltare economica la nivel local si de posibilitati de finantare, de aceea trebuie sa cauti orice oportunitate si sa profiti de ea.

3. Incepe o afacere de mici dimensiuni


Cu cat este mai mica afacerea ta, cu atat mai putini bani vei investi in faza incipienta. Nu trebuie sa te gandesti ca daca business-ul pe care il pui la cale este de proportii scazute, acesta nu va atrage atentia si nu va castiga popularitate. In prima faza, trebuie sa te concentrezi la un numar minim de produse sau servicii pe care le poti furniza cu banii de care dispui. Pentru acest lucru, trebuie sa faci o cercetare preliminara a industriei in care vrei sa activezi si sa identifici tipul de audienta pe care o vizezi.

4. Pune castigurile deoparte pentru a produce mai mult pe viitor

Cheia succesului in momentul in care incepi o afacere cu un buget restrans este sa-ti folosesti resursele limitate cu multa intelepciune si sa ai grija ca banii pe care ii produci la inceput sa nu-i cheltui, ci sa-i reinvestesti.

5. Foloseste tehnica word of mouth pentru a-ti face cunoscuta afacerea

Aceasta strategie este una din cele mai ieftine moduri de a-ti promova afacerea (din vorba in vorba). Totodata, mai poti apela la diferite publicatii locale pentru a te face cunoscut, cum sunt ziarele, statiile TV din zona sau editiile scoase special pentru anumite comunitati.

6. Gaseste angajati destepti

Chiar daca nu ai resursele necesare pentru a plati un angajat full-time, trebuie sa ai grija ca oamenii pe care ii alegi sa se ocupe de afacerea ta sa fie bine pregatiti pentru a face fata responsabilitatilor si provocarilor care pot aparea pe parcurs.

7. Negociaza pentru a obtine cele mai bune deal-uri

Ceea ce nu constientizeaza antreprenorii din ziua de azi este ca totul se bazeaza pe negociere, de la costuri tehnologice la cheltuieli de productie sau la servicii de logistica.

Chiar daca un anumit lucru pe care il soliciti are un pret fix, asta nu inseamna ca nu poti negocia pentru a-l obtine la un cost redus. Totul tine de cat de dispus esti sa negociezi.

8. Cauta cele mai ieftine servicii

Exista foarte multe servicii software gratuite sau care au un pret destul de mic, mai ales datorita faptului ca a inceput sa se dezvolte nivelul tehnologic. In plus, au aparut metode noi prin care se pot promova diverse lucruri, cum sunt blogurile sau newsletterurile.

9. Foloseste cartile de credit cu atentie

Evita sa faci datorii sau imprumuturi la banci, iar daca esti nevoit sa faci aceste lucruri, ai grija sa iei in calcul toate posibilitatile pe care le ai. Pentru asta, incearca sa faci un research pe banci si sa analizezi ce tip de imprumut ti s-ar potrivi si care sunt cele mai bune oferte de creditare pentru afacerea ta.

10. Ofera actiuni in cadrul firmei in loc de un salariu fix

Daca nu ai posibilitatea de a oferi angajatilor tai salariul pe care il cer, atunci ofera-le un procent din actiunile firmei. Cand pornesti o afacere, trebuie sa ai grija de banii pe care ii faci si sa ii multplici, drept pentru care va trebui sa renunti la cheltuielile personale si sa investesti constant in dezvoltarea business-ului tau.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri