Conceptul Delicateria Traiteur a fost creat in urma cu patru ani pentru cei mai exigenti dintre consumatorii romani. Cu trei magazine deschise in Bucuresti si inca unul in constructie, Adrien Damour, administratorul retelei, investeste in produse praspete, dulciuri, epicerie si vinuri.
Delicateria Traiteur a aparut in anul 2004, cand compania de productie Gusto a schimbat orientarea strategica, de la productia vanduta prin distribuitori, la vanzarea prin intermediul propriei retele de magazine.

“Vizam o clientela cu venituri medii si peste medie, o clientele care stie sa aprecieze produsele fine”, ne-a declarat Adrien Damour, administratorul magazinelor Delicateria Traiteur. Clientela este compusa din persoane fizice, in proportie de 80%, din care majoritatea de 70% sunt cetateni romani, care apreciaza gastronomia fina.

Magazinele au pana la 2.000 de clienti lunar, cele mai solicitate fiind produsele proaspete de patiserie, epicerie si vinuri. Printre cele mai scumpe produse se gasesc foies gras, la 420 lei/kg, saumon fume la 270 lei/kg si vinuri de la casteluri mari, ca de exemplu Chateau d’Yquem la 1.388 lei/kg.

O parte din produse sunt importate din Franta si Italia, circa 10% din produsele de pe rafturi sunt biologice, 5% obtinute prin fair trade, insa cea mai mare parte sunt realizate local, la standarde ridicate, ceea ce a necesitat investitii masive in productie.

“Investitia cea mai importanta este investitia initiala in partea de productie de 700.000 euro, plus o investitie anuala de 100.000 euro”, explica Damour, care cifreaza investitia initiala in magazine “intre 150.000 si 200.000 de euro”, cu recuperarea investitiei totale in 4-5 ani.

Momentan, extinderea retelei de magazine Delicateria Traiteur se va realiza in Bucuresti. “In noimebrie deschidem al patrulea magazin Delicateria, in Herastrau, Sos. Nordului nr. 102-104. In afara Capitalei ar fi o investie mare, pentru ca ar trebui sa creem o alta unitate de productie legata magazinului. Altfel, produsele au termene foarte scurte de valabilitate necontinand conservanti”, afirma proprietarul.

Acesta a precizat ca nu va extinde brandul prin sistem de franciza, “pentru a controla in totalitate calitatea produselor si a serviciilor”.

Compania Gusto-Elysee Receptions a fost infiintata in 1993 si este una dintre primele de pe piata romaneasca specializata in organizarea de cocktail-uri. Compania detine si o cunoscuta fabrica de produse si preparate din peste.

Delicateria Traiteur concureaza cu French Bakery, Chocolat, Croissant de Paris sau Le Manoir in ceea ce priveste produsele de panificatie si patiserie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri