Casatoria lui Kate Middleton cu printul William are loc astazi, la catedrala Westminster din Londra, la 30 de ani de la somptuoasa casatorie dintre printul Charles si printesa Diana, celebrata in 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra.
[UPDATE 10] Mirii si cei circa 650 de invitati ai lor se afla acum la receptia reginei, in cadrul careia va avea loc si traditionala traiere a tortului, potrivit The Australian.

Meniul de la receptia ce are loc la Palatul Buckingham include o serie de aperitive, dintre care amintim: rulada de branza de capra cu alune de padure caramelizate, terine de rata cu chutney de fructe, mini tarte cu sparanghel, oua de prepelita cu sare si celery (un tip de telina).

Ca feluri principale, bucatarii casei regale vor servi: langustine scotiene cu sos de maioneza, chiftelute de cartofi cu varza de Bruxelles si cotlet de miel sau placinta Yorkshire, alaturi de muschi file de vita cu spuma de hrean.

Pe langa tortul mirilor, la desert, invitatii de la palat vor gusta si pateu de portocale rosii de Sicilia, crema de zahar ars cu rubarba sau praline cu fructul-pasiunii.


[UPDATE9]
Cum au urmarit romanii nunta secolului? Cum au impartasit cu prietenii evenimentul de astazi? Vezi rezultatele unui poll creat de wall-street.ro.


[UPDATE8]
Cum s-a vazut nunta regala pe Internet: evenimentul a fost urmarit, potrivit estimarilor, de peste 2 miliarde de persoane din intreaga lume. Internetul a fost complet acaparat de eveniment, care a devenit principal tema de discutie pe Twitter, Facebook si Google. Citeste mai multe aici.

[UPDATE 7]
Familia regala a aparut la balconul de la palatul Buckingham, potrivit The Guardian.

Cei doi miri s-au sarutat, spre deliciul publicului nu o data, ci chiar de mai multe ori, fiind inconjurati de regina Elisabeta a II-a, printul consort Philip, tatal mirelui, printul Charles si sotia sa Camilla, dar si de parintii miresei, Michael si Carole Middleton si de fratii Philippa Middleton si printul Harry.

[UPDATE 6]
Cei doi miri si alaiul regal au plecat din Westminster Abbey, dupa ce au salutat-o pe regina Elisabeta, potrivit The Guardian. Cum vremea a fost buna si nu a plouat, ducele si ducesa de Cambridge au plecat de la catedrala cu trasura.

Odata ajunsi la Buckingham, cei doi urmeaza sa apara la balconul palatului, unde vor avea parte de primul sarut in calitate de sot si sotie.


[UPDATE 5]
Printul William si Catherine Middleton au fost declarati sot si sotie dupa cinci luni de agitatie la nivel international, masuri de securitate costisitoare si multe zvonuri legate de aspectele surpriza ale evenimentului, potrivit Wall Street Journal.

Imediat dupa pronuntarea casatoriei dintre cei doi, fratele miresei, James Middleton a rostit un discurs din Biblie: "Traiti in armonie unul cu altul", potrivit The Guardian.

[UPDATE 4] Alexandru Ciucu, furnizorul oficial al Casei Regale a Romaniei, spera ca sotia Printului William, Kate Middleton, sa ajunga cel putin la fel de iubita precum Printesa Diana.

“Stiu ca ar fi o utopie sa sper ca Lady Kate va fi o a doua Lady D, cred chiar ca ar fi o eroare incomensurabila cu implicatii majore in toate mediile sociale si politice ca domnisoara Middleton sa incerce asa ceva. Tocmai asta va fi si marea dificultate pe care Katherine o va avea de infruntat si anume cum sa fii mai frumoasa, mai buna, mai desteapta, mai simpatica si mai calda decat Diana fara sa fii totusi ca ea”, a scris designerul pe blogul personal.

[UPDATE 3]
William nu va purta verigheta

In timp ce verigheta viitoarei printese Catherine este realizata de o cunoscuta casa de bijuterii galeza, fondata in 1865, printul William a ales sa nu poarte o verigheta, potrivit HuffingtonPost.

Cavalerul de onoare, printul Harry, fratele mai mic al mirelui a primit verigheta viitoarei mirese inca de joi pentru a o pastra in siguranta pana la nunta.

Aurul galez este cunoscut pentru calitatea si raritatea sa, iar casa regala britanica indrageste foarte mult acest tip de metal pretios, utilizandu-l pentru nuntile membrilor sai inca din 1923.

[UPDATE2] Programul evenimentelor de astazi

* 08.15 GMT: sosirea primilor dintre cei 1.900 de invitati la catedrala Westminster, cel mai renumit edificiu religios din Londra, situat in centrul istoric al capitalei britanice

* 09.50 GMT: primirea demnitarilor straini

* 10.15 GMT: o limuzina Bentley il va aduce la catedrala pe printul William, insotit de fratele sau, Harry, care ii va fi si cavaler de onoare

* 10.20 GMT: capetele incoronate invitate la ceremonie isi vor ocupa locurile din catedrala Westminster

* 10.27 GMT: sosirea mamei lui Kate Middleton

* 10.30 GMT: o parte din familia regala britanica isi va face intrarea, urmata, la ora 09.42 GMT, de printul Charles, tatal mirelui, insotit de sotia lui, Camilla

* 10.45 GMT: regina Elizabeth a II-a si sotul ei, ducele de Edinburgh, sunt ultimii care vor intra in catedrala inainte de sosirea miresei, potrivit protocolului regal

* 10.51 GMT: Kate Middleton va parasi apartamentul regal al hotelului Goring, unde a petrecut noaptea alaturi de rude si prieteni apropiati, situat la o distanta de 800 de metri de palatul Buckingham, si va ajunge la catedrala intr-o limuzina Rolls Royce

* 11.00 GMT: Kate Middleton va intra in catedrala Westminster la bratul tatalui ei, Michael

Vezi aici programul complet.


[UPDATE1]
Cel mai nou detaliu legat de nunta dintre printul William al marii Britanii si Kate Middleton este ca cei doi insuratei vor primi cadou de nunta un nou titlu nobiliar.

William si Kate vor primi, dupa casatorie, titlurile de duce si, respectiv, ducesa de Cambridge.

Nunta printului William cu Kate Middleton va fi una echilibrata, dupa cum spun chiar cei doi miri - notele extravagante, specifice unui eveniment regal, vor fi temperate de climatul economic actual, nu tocmai favorabil. Factura finala va ajunge la 40 milioane de lire sterline (circa 44,9 milioane de euro).

De asemenea, nunta celor doi se anunta a fi cel mai urmarit eveniment din istorie, cu o audienta estimata la 2,4 miliarde de persoane. Evenimentul poate fi privit ca o uriasa campanie a brandului Marea Britanie, dar si ca un context pentru investitii in valoare de 1 miliard de dolari, din turism si comert.

Nunta regala va putea fi urmarita on-line de catre cei interesati pe canalul casei regale de pe Youtube.

Itinerariu in varianta 3D


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri