Numarul turistilor cazati in unitatile de profil din Romania a crescut in aprilie cu 5,1% fata aceeasi luna din 2010, la 433.300 persoane, din care un sfert au fost turisti straini, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Sosirile in hoteluri detin in aprilie o pondere de 77,9% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 7,1% fata de luna similara din 2010. Totodata, innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 979.700, in crestere cu 2,2% fata de cele din aprilie 2010.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,5% din total, in timp ce innoptarile turistilor straini restul de 22,5%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in aprilie a fost de 20,8% pe total structuri de cazare turistica, cu 0,1 puncte procentuale mai mare. La hoteluri s-a inregistrat un indice de utilizare neta a locurilor de cazare de 24,9%.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in luna analizata de 571.900, in scadere cu 2,5% fata de luna aprilie 2010. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,3%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 61,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (18,5%), Germania (9,4%), Italia (8,5%) si Austria (4,8%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 881.900, in scadere cu 4,5% comparativ cu aprilie 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 71,4% din total.

In perioada ianuarie-aprilie 2011, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2010, atat sosirile, cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat cresteri cu 10,8%, respectiv, cu 8,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri