Unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, va reincepe de anul viitor sa aduca turisti germani, elvetieni si austrieci in Romania, dupa ce in anul 2006 s-a retras de pe piata romaneasca, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.
"Subsidiara din Germania a grupului britanic, Thomas Cook AG, va opera din 2012, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul romanesc, circuite si calatorii in orase", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Thomas Cook s-a retras in anul 2006 de pe piata romaneasca, nemultumit de hotelurile si serviciile de pe litoral.

"Pe langa destinatiile de vacanta, Romania incepe sa devina tot mai atractiva pe piata germana si sa fie perceputa ca o destinatie interesanta din punct de vedere al naturii, al culturii si chiar al pretului pachetelor turistice", a spus Udrea.

Alaturi de Neckermann, cei mai mari touroperatori germani, TUI, REWE Touristik si FTI, au Romania ca destinatie in cataloagele lor.

Thomas Cook este pionierul turismului de masa si in anul 1841 a organizat o calatorie cu trenul in Anglia pentru 500 de persoane. In 1855 a facut primul tur al Europei, organizat pentru turistii britanici.

In 1900, firma Thomas Cook era lider in turismului mondial.

In anii '60 Josef Neckermann a infiintat firma Neckermann Reisen in Germania si a inceput sa faca oferte de masa pentru zboruri cu avionul, iar in 1964 a lansat primul catalog turistic. Firma s-a numit ulterior NUR Turistic, iar dupa unirea cu compania Condor Flug Diensts a devenit C&N Turistic.

C&N Touristic a preluat in 2001 compania britanica Thomas Cook Holdings Ltd., schimbandu-si numele in Thomas Cook AG, firma inregistrata in Germania. Aceasta a fuzionat in 2007 cu touroperatorul britanic MyTravel, si s-a format astfel Thomas Cook Group Plc., cu sediul central in Londra, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume.

Thomas Cook Group activeaza pe 21 de piete, are 22 de milioane de clienti si a avut in anul fiscal 2009-2010 o cifra de afaceri de 9,3 miliarde de lire sterline. Grupul detine aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajati si, in afara de Europa, mai activeza in Asia, Egipt si Canada.

Thomas Cook Group mai detine compania aviatica Condor si brandurile Bucher last Minute, Sentido Hotels&Resort si Air Marin.

Thomas Cook AG este parte a grupului si al treilea touroperator din Germania. Compania mai activeaza si pe pietele austriaca si elvetiana si a avut 3,6 milioane de clienti si o cifra de afaceri de 2,4 miliarde de euro in anul fiscal 2009-2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri