Grupul Hotelier Danubius a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane de euro (30,5 milioane lei) si estimeaza o crestere cu 30% pentru acest an. Totodata, proprietarii grupului pariaza pe namolul din Lacul Ursus, Sovata, pentru tratamentele medicale.

Complexul turistic detinut de Danubius Hotels Group este format din fostul hotel Sovata, actualmente Danubius Health Spa Resort Sovata de 4 stele, Danubius Health Spa Resort Bradet de 4 stele si Hotel Faget de 2 stele. Cele 3 hotelui fac parte din acelasi complex si numara un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare). In 2014, peste 40.500 de turisti au trecut pragul celor trei hoteluri aflate in portofoliul grupului de la Sovata.

Citeste si Hotelul din Romania care vrea sa atraga tineri de 25 de ani pe care sa-i vindece de stres.

In perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit in Romania 7 milioane de Euro in modernizarea hotelului Bradet (2 stele) devenit Danubius Health Spa Resort Bradet (4 stele). Proprietarii planuiesc noi investitii in renovarea Hotelului Faget si constructia unei piscine exterioare, precum si amenajari ale strandului Lacul Ursu.

Hotelurile superioare, Sovata si Bradet, comunica intre ele si totodata cu SPA-ul (Emporium Wellness & Beauty) prin intermediul unui tunel subteran. Spa-ul ofera servicii medicale, de relaxare, wellness si fitness,dar si cure si tratamente ginecologice si de recuperare medicala.

In Romania, Grupul Danubius pariaza pe turismul medical si zona de spa medical. "Noi credem in puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu si a namolului binefecator. Ne dorim sa ducem traditia mai departe si sa ajutam oamenii sa se vindece si sa fie mai sanatosi. De aceea, punem la dispozitia turistilor pachete de cazare si tratament cu beneficii extinse, de la eliminarea stresului la tratarea infertilitatii, a alergiilor si a altor afectiuni", afirma Andrei Rusu, directorul administrativ al hotelurilor din Sovata.

In complex exista 4 piscine cu apa dulce si sarata, jacuzzi, circuit kneipp, sala de fitness, sauna, aroma-sauna, precum si piscine pentru copii. De asemenea, adultii pot face tratamente gincologice, dermatologice antipsoriazis, cosmetice sai sedinte de gimnastica individuala sau de grup, in sala sau in aer liber.

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se afla la mai putin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicata i-a adus supranumele de "Marea Moarta a Transilvaniei".

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, cu un portofoliu de 56 hoteluri in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. In perioada 2003 – 2014 grupul a investit in Romania 21,4 milioane de euro astfel:

  • in 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, investitie de 8 milioane euro
  • in 2007 s-a renovat centrul de conferinte al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, unde au fost construite 4 sali de conferinte cu o capacitate de cca 500 persoane, investitie ridicata la 3,8 milioane euro
  • in 2011 s-a largit centrul spa al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investitiei cca 2,6 milioane euro - au fost construite 4 piscine, 4 saune si o noua sala de fitness.
  • in perioada 2013 – 2014 s-a renovat complet hotelul Bradet, acum Danubius Health Spa Resort Bradet, cu o investitie de 7 milioane euro

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri