Cu pachete turistice care pornesc de la 495 de euro si o cheltuiala medie de 700 de euro de persoana pentru un sejur de o saptamana, Dubaiul devine un lux accesibil pentru turistii romani, prin programele Pegas Holidays, brandul specializat in vacante de lux al Christian Tour.

Cererea a explodat in ultimii doi ani, astfel ca in 2014 s-au inregistrat cresteri de 200% fata de anul anterior si au calatorit in Dubai 2.800 de romani, din care 570 au mers in vacanta de Revelion 2015, potrivit datelor Christian Tour.

Oras al recordurilor, al luxului si al excentricitatilor arhitecturale, Dubai este o destinatie cosmopolita, cu un aer futuristic, care atrage anual milioane de turisti din toate colturile lumii. Cele mai mari cladiri, mall-uri si parcuri de distractii din lume, cele mai luxoase hoteluri si restaurante, plaje fine, moschei, muzee, toate se regasesc in oferta unica a „perlei Orientului Mijlociu”.

„In ultimii ani, Dubai si Emiratele Arabe Unite au devenit o destinatie tot mai interesanta si pentru turistii romani. Cererea pentru aceasta zona a inceput sa creasca incepand din 2013 si a fost in continua crestere pana in prezent, in anul 2014 inregistrandu-se un boom de pasageri. Numarul celor care au plecat prin Christian Tour a crescut in 2014 cu circa 200% fata de anul anterior. Pentru prima parte a anului 2015, trendul a ramas ascendent”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Startul sezonului de vacante in Dubai si Emirate a fost dat luni seara, in Bucuresti, in cadrul unui eveniment la care au luat parte reprezentanti ai Christian Tour si ai partenerilor din Dubai. Prin Pegas Holidays, Christian Tour lanseaza in acest sezon sase pachete turistice pentru toate categoriile de turisti: Luxul Accesibil, Standard, Senior Voyage, Luxury, Winter Sun si Revelion 2015-2016.

Cei care vor sa se bucure de luxul Dubaiului si al Emiratelor la preturi mai mici decat media au la dispozitie programul Luxul Accesibil, care porneste de la 495 euro de persoana si include cazare la hoteluri de 3 stele aflate in oras, pentru 7 nopti, cu mic dejun inclus. Accesibile sunt si pachetele Standard, care incep de la 599 euro si includ cazare la hoteluri de 4 stele situate in oras sau pe plaja, cu mic dejun sau demi-pensiune.

„Hotelurile din Dubai sunt foarte noi, pentru ca infrastructura turistica s-a dezvoltat in ultimii 10 ani. De asemenea, multe dintre ele fac parte din lanturi de hoteluri renumite (Hilton, Sheraton, Marriott, Golden Tulip etc.) si respecta standardele impuse la nivel mondial. Hotelurile de 3 si 4 stele sunt cele mai cautate de turistii din Europa si America, pentru ca sunt echivalente unei categorii superioare din tarile lor de origine. Au servicii foarte bune, camere foarte mari, iar majoritatea au piscina pe acoperis si spa in interior”, precizeaza CEO-ul Christian Tour.

Din datele celui mai mare tour operator de chartere din Romania, reiese ca turistii romani care calatoresc in Dubai prefera hotelurile aflate in oras, in apropiere de mall-uri si de statiile de metrou. Majoritatea cheltuiesc in jur de 700-750 de euro per sejur si aleg minim 1-2 excursii optionale. Printre cele mai cautate sunt turul orasului Dubai, vizita la Burj Khalifa – cea mai inalta cladire din lume, un safari in desert, cu cina si spectacol traditional intr-o oaza, un pranz sau o cina la Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume, o plimbare cu barcutele traditionale „dhow”. Tarifele pentru excursii variaza intre 65 si 175 euro de persoana.

Perioada preferata a turistilor romani este si cea ideala de calatorie: decembrie - februarie, cand temperaturile sunt foarte placute, de circa 24°C. O „Antalya de iarna”, Dubaiul ofera servicii similare pe nisa resorturilor all inclusive ca statiunea turceasca, din ce in ce mai multi romani rezervandu-si sejururi si in mai - iunie la plaja, in Abu Dhabi sau Ras al-Khaimah. Mai mult, proprietarii lanturilor din Antalya incep sa-si construiasca hoteluri pe plajele fine de pe coastele Emiratelor.

Sursa foto: Dubai/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri