Cea mai buna destinatie de plaja

Cea mai buna destinatie de plaja

Algarve, cea mai cunoscut loc de pe litoralul portughez, a fost aleasa din nou cea mai buna destinatie pentru plaja din Europa si nu este neparat de miare pentru ca Portugalia are un nivel al calitatii apei de imbaiere de 81%. Pe langa acest aspect, Algarve este faimoasa pentru plajele sale cu nisip auriu si stanci care ies din apa Oceanului Atlantic.

Daca nu v-ati bucurat de concediu in aceasta vara, in Algarve inca este vreme buna pentru plaja. Pentru a ajunge in Algarve aterizati in capitala portugheza Lisabona, pana unde biletele de avion costa de la 110 euro dus-intors in octombrie sau puteti opta pentru un sejur, care costa in jur de 500 de euro/persoana (avion si cazare).

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie de city break

Cea mai buna destinatie de city break

Desi Parisul este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, cel mai bun oras de city break din acest an este Lyon. Orasul de pe malul fluviului Rhone este un important centru in Patrimoniul UNESCO, in care merita sa vizitezi bazilica Notre Dame de Fourviere, Musee des Confluence, Piata Terreaux, opera si frescele din Lyon. Pe langa acestea, poti sa te pierzi pe stradutele inguste si pietruite si sa faci o vizita Ninkasi, o berarie cu productie proprie.

Bilete de avion pana la Lyon: de la 119 euro dus-intors (octombrie)

Sursa foto: ventdusud/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie de croaziera

Cea mai buna destinatie de croaziera

Aflata la Oceanul Atlantic, Lisabona, capitala Portugaliei, este cea mai buna destinatie de croaziera din Europa. Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec tot timpul anului. In cspitala portugheza ai de vazut zona Alfama - orasul vechi, castelul Sao Jorge, cartierele Bairro Alto si Baixa si in special metroul, care pare o galerie de arta contemporana.

Bilete de avion pana in Lisabona: de la 110 euro dus-intors (octombrie)

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Cea mai buna insula a Europei

Cea mai buna insula a Europei

Madeira a fost aleasa cea mai buna insula din Europa. Desi geografic se afla la vest de Maroc, in Oceanul Atlantic, Madeira este un arhipeleag portughez. Madeira este considerata insula primaverii eterne, asa ca puteti merge in vacanta aici in orice perioada a anului unde va veti bucura de peisaje paradisiace, cu munti inalti, copaci infloriti si apa turcoaz. Un sejur in Madeira costa de 800 de euro (avion si cazare) - verifica oferta actuala.

Sursa foto: Anilah/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie din Europa

Cea mai buna destinatie din Europa

Sankt Petersburg este cea mai buna destinatie din Europa in 2016, potrivit juriului World Travel Awards. Sankt Petersburg este al doilea cel mai mare oras al Rusiei, vizitat de 7 milioane de turisti straini anul trecut, potrivit Russia Today.

Denumit si "Venetia nordului", "orasul tarilor" sau "orasul celor 101 insule", Sankt Petersburg este recunoscut pentru celebrele Nopti Albe, in perioada 11 iunie-2 iulie, cand soarele aproape ca nu mai coboara sub linia orizontului si amurgul dureaza pana spre ora 3 dimineata, cand soarele incepe sa stralucească din nou. Sankt Petersburg este orasul palatelor si al artei, asa ca aici este recomandat sa vizitati Muzeul Ermitaj, Palatul de Iarna, Palatul Menshikov, Catedrala Kazan, Palatul Petrodvoret.

Bilete de avion pana in St. Petersburg: de la 276 euro dus-intors (octombrie)

Sursa foto: Roman Evgenev/Shutterstock.com

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com