Noptile petrecute intr-un hotel din capitala Rusiei sunt cele mai scumpe din lume, preturile in hotelurile de 4-5 stele crescand cu 93% din 2004, la 483 dolari camera pe noapte, scrie presa rusa.
Aceasta este concluzia unui studiu intreprins in 50 de orase de catre firma britanica de consultanta Hogg Robinson Group (HRG), specializata in domeniul turismului.

"Cresterea preturilor la camerele de hotel din Moscova a prins forta, fiind explicata de specialistii firmei HGP prin faptul ca sectorul hotelier moscovit, orientat catre oamenii de afaceri, a atins maturitatea, desi majorarea preturilor la imobiliare si penuria terenurilor vor provoca o continuare a cresterii preturilor in 2008", scrie cotidianul rus, precizand ca preturile in ruble nu au cunoscut decat o crestere cu 14%.

Moscova e urmata in clasament de New York (374,2 dolari, si o crestere de 2%), Paris (333,8 dolari, si o crestere de 8%) si Dubai (320,8 dolari, si o crestere de 11%).

Londra incheie topul primelor zece (300,2 dolari, si o crestere de 4%).

"Actorii de pe piata moscovita afirma ca majorarea preturilor se datoreaza unei cresteri semnificative a cererii fata de oferta. Expertii HRG au remarcat faptul ca hotelurile din clasa business domina capitala rusa", scrie cotidianul Vedomosti.

Potrivit expertilor, in septembrie 2007 Moscova numara 217 hoteluri si un numar de 35.000 de camere, dintre care 2.863 din categoria cinci stele si 6.120 din categoria de patru stele.

Un program lansat de guvernul din Moscova estimeaza cresterea numarului de camere de hotel din capitala cu 170.000-200.000 paturi pana in anul 2010.

Expertii au precizat ca Moscova nu va face fata cresterii preturilor decat prin construirea a inca patru, cinci hoteluri de cinci stele, intre 20 si 30 de hoteluri de patru stele si o suta de hoteluri de trei stele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri