Consiliul Judetean Cluj a semnat, vineri, contractul pentru modernizarea zonei de acces in zona masivului Vladeasa, respectiv in zona turistica Rachitele - Prislop -Ic Ponor, finantarea fiind asigurata in proportie de 85% prin Programul Operational Regional (POR), informeaza NewsIn.
Valoarea totala a proiectului este de 59,6 milioane de lei, din care 49,8 milioane de lei vor fi asigurate din fonduri europene. Proiectul presupune modernizarea a 20,5 km de din drumul judetean 108C, a noua poduri si 112 podete de pe raza comunelor Margau, Belis, Sancrai si Manastireni, iar termenul de executie este de trei ani din momentul semnarii contractului.

Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Claudiu Cosier, a declarat ca mai exista doua proiecte, depuse de Consiliul Judetean Bihor, care prevad modernizarea a inca 37 de km de drum judetean in zona montana respectiva. "Prin cele doua proiecte, care se adauga la cel din zona Ic Ponor, se va asigura un acces modern pentru zona Muntilor Apuseni si din judetul Cluj si din Bihor. Cele doua proiecte se afla momentan la noi, in proces de evaluarea”, a afirmat Cosier.

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor Horvath Anna a declarat, in cadrul aceleasi conferinte de presa, ca la nivelul regiunii de N-V exista depuse momentan 14 proiecte pentru finantarea prin POR, din care majoritatea pentru reabilitarea infrastucturii rutiere, iar la nivel national numarul proiectelor este de 1.022, majoritatea, adica 666, fiind depuse pe sectiunea IMM-uri.

"Interesul nostru in Programul Operational Regional este sa avem cat mai multe aplicatii, proiecte care sa contribuie la dezvoltarea locala si la dezvoltarea intregii regiuni, cum este acest proiect pentru zona Rachitele - Ic Ponor”, a afirmat Horvath Anna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri