Industria mondiala a transportului aerian va afisa pierderi ce vor depasi 5 miliarde dolari in acest an, mai ales in America de Nord, a estimat Asociatia de Transport Aerian International (IATA), citata de AFP.
"Situatia este, in continuare, proasta. Pretul ridicat al petrolului si cererea in scadere reprezinta o combinatie toxica pentru profitabilitatea sectorului", a afirmat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani, care a mentionat ca asociatia anticipeaza pierderi de 5,2 miliarde dolari in acest an pesntru intregul sector.

Asociatia de Transport Aerian International a aratat ca estimarile iau in calcul un pret mediu al petrolului de 113 dolari/baril, scrie NewsIn.

Anumite segmente "vor avea un profit modest, dar impactul negativ al crizei este universal", a spus Bisignani.
Potrivit IATA, companiile nord-americane de transport aerian vor fi cele mai afectate de criza, cu pierderi estimate la 5 miliarde dolari in 2008.

Asociatia a indicat si o incetinire semnificativa a cererii de transport aerian in iulie. Cresterea cererii pentru trafic de calatori s-a temperat in iulie cu 1,9%, la un nivel minim al ultimilor cinci ani.

Cererea pentru transport de marfuri a scazut cu 1,9% comparativ cu 2007, a precizat IATA, care a precizat ca firmele de transport din regiunea Asia-Pacific, cei mai importanti jucatori de pe piata mondiala, s-au confruntat cu o diminuare cu 6,5% a cererii de astfel de transporturi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri