Soarta cartierului de locuinte Henri Coanda va fi discutata saptamana aceasta, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti. Directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), Gheorghe Popescu, ne-a declarat ca au mai aparut niste semne de intrebare legate de cateva dosare de revendicare pentru zona situata in sectorul 1 al Capitalei. Dupa ce, initial, autoritatile stabilisera ca unele terenuri revendicate nu fac parte din amplasamentul cartierului Henri Coanda, expertize ulterioare au demonstrat contrariul. Asa ca, intorsi din concediu, oamenii municipalitatii bucurestene vor cauta raspunsuri la dosarele cu probleme, impreuna cu oficialii ANL. In acest moment, aproximativ cinci hectare de teren sunt revendicate, iar pentru una din cereri a fost emisa deja o punere in posesie. Asta in timp ce, in zona aflata sub autoritatea orasului Voluntari, lucrarile la locuintele din viitorul cartier au inceput in primavara acestui an.

Proiectul Henri Coanda a crescut cu pana la 50% pretul zonei

"Eu nu vreau sa cred ca se va ajunge la anularea partii de proiect din sectorul 1 pentru ca am compromite si lucrarile care se desfasoara in Voluntari. Vom incerca sa le acordam proprietarilor de drept terenuri in echivalent, la acelasi pret, intr-o zona apropiata", ne-a declarat Gheorghe Popescu. In acelasi timp, proprietarii ar putea obtine terenuri mai bine cotate la "bursa" imobiliara, avand in vedere ca pretul zonei a fost sensibil influentat, in sensul cresterii, prin dezvoltarea proiectului ANL. "Orice viabilizare creste valoarea terenului, datorita utilitatilor. Un teren fara utilitati isi pierde cu pana la 50-60% din pret", explica expertii imobiliari. Oficialul ANL nu exclude varianta cumpararii terenurilor de la proprietari de catre beneficiarii de lot, in cazul in care aceasta va fi solutia pe care o vor adopta autoritatile. "Problema proprietatii este extrem de delicata. Daca nu se va rezolva intr-un fel sau altul, nu vom putea face progrese", adauga directorul general al ANL. In situatia in care retrocedarea terenurilor situate in sectorul 1 nu va fi posibila, proprietarii ar putea, in ultima instanta, sa beneficieze de actiuni la Fondul Proprietatea. Cartierul Henri Coanda este amplasat, in proportii aproximativ egale, pe teritoriul orasului Voluntari si in sectorul 1 din Bucuresti. Din cauza cererilor de revendicare, Primaria Sectorului 1 nu a eliberat pana in prezent autorizatiile de construire. Proiectul are o valoare de 92 milioane de euro, suma la care se adauga 128 milioane de euro pentru realizarea utilitatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri