Potrivit datelor centralizate la Institutul National de Statistica" in primele sase luni au fost predate la cheie aproximativ 10.000 de locuinte" la un necesar locativ estimat la 800.000-1.000.000 de case.
Sursa publica de finantare este infima
In Romania se construieste intr-un ritm de aproximativ 20.000 de case pe an" in conditiile in care necesarul locativ este de 800.000-1.000.0000 de locuinte. "Ar trebui sa predam la cheie in jur de 100.000 de noi case pe an astfel incat sa acoperim nevoia locativa in 8-10 ani"" ne-a declarat Marin Cristea" directorul general al Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO).

Majoritatea caselor (88"7% din totalul locuintelor terminate) au fost construite din fondurile populatiei in timp ce doar putin peste 1.000 s-au ridicat din subventii bugetare. "Sursa publica este infima"" apreciaza Marin Cristea. Spatiul locuibil limitat ii face pe tot mai multi romani sa renunte la apartamentul de bloc si sa aleaga varianta unei case pe pamant. Potrivit datelor statistice" cele mai multe autorizatii de construire eliberate in primele sase luni ale anului au fost pentru cladiri rezidentiale cu o singura locuinta" adica un numar de 18.500 de locuinte unifamiliale. La sfarsitul primului semestru se aflau in diferite stadii de executie peste 87.000 locuinte" din care 40% erau intr-un stadiu avansat de finalizare. In aceste conditii" la sfarsitul acestui an ar putea sa intre un numar mai mare de noi case pe piata rezidentiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri