Pana la mijlocul lunii octombrie, tarifele nu se majoreaza
Pana la mijlocul lunii octombrie, tarifele nu se majoreaza

Sezonul estival se incheie peste cateva zile, iar pensiunile si hotelurile din zonele montane sunt pregatite sa faca fata numarului mare de turisti care vor lua cu asalt statiunile, cu precadere in weekend. Tarifele stabilite la inceputul anului, spun operatorii din turism, vor fi valabile pana la mijlocul lunii octombrie. Exista insa si exceptii. La unele unitati de cazare se fac reduceri cu pana la 20%. Pentru sezonul de iarna preturile vor fi stabilite in luna octombrie si, potrivit presedintelui patronatului din Turism, acestea ar putea creste cu 5 pana la 7%.

Turism de afaceri

Pentru ca nu duc lipsa de clienti, patronii locatiilor de cazare de pe Valea Prahovei nu s-au grabit sa scada preturile. Asta si pentru ca pe langa turistii de weekend o buna parte din incasari vin din turismul de afaceri. In comparatie cu unitatile hoteliere de la mare, in statiunile montane de pe Valea Prahovei putem spune ca nu exista extrasezon deoarece la munte se practica si turism de afaceri, conferinte, simpozioane, traininguri. Deja primavara si toamna mergem pe un grad de ocupare de 65%, iar in weekend mergem undeva spre 90%. La unitatea noastra hoteliera am pastrat aceleasi tarife ca si in plin sezon, ne-a explicat Marius Vanatorul, angajatul unui birou de turism. In aceasta perioada se fac reduceri de maximum 20%. La pensiuni in Predeal, de exemplu, o noapte poate sa coste intre 300.000 si 500.000 de lei vechi de persoana, iar la un hotel de trei stele ajunge la un milion de lei, afirma Mircea Vladu, directorul Agentiei Prestige Tours.

Preturile, mai mari cu 5-7%

Ofertele pentru sezonul de iarna vor fi lansate la bursa de turism din luna octombrie si este de asteptat ca preturile sa fie mai mari cu 5-7% fata de anul trecut din cauza inflatiei. Hotelierii vor fi nevoiti sa anunte noile preturi, desi incertitudinea privind majorarea TVA le creeaza oarece emotii si se tem ca planurile lor pot fi date peste cap. A fost ceva verbal si multi se gandesc ca autoritatile se pot razgandi, afirma Silviu Plugaru, directorul Agentiei de Turism Maximum Tour.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri