Ministrul turismului Elena Udrea si primarul orasului Rasnov Ioan Adrian Vestea vor semna contractele pentru finantarea din fonduri europene a proiectelor pentru promovarea destinatiilor turistice Rasnov si Bucegi, in valoare de un milion de lei fiecare, a anuntat Ministerul Turismului.
Astfel, potrivit unui comunicat remis de Ministerului Turismului (MT), cele doua proiecte pentru Promovarea potentialului turistic al orasului Rasnov si Promovarea potentialului turistic antropic si natural din zona muntilor Bucegi au o valoare de aproximativ un milion lei fiecare, din care 2% reprezinta contributia autoritatilor publice locale beneficiare, scrie NewsIn.

In cadrul primului proiect, vor fi promovate Cetatea Taranesca Rasnov, Biserica Veche Romaneasca, Muzeul Rasnov, Biserica Evanghelica, obiceiurile si traditiile locale, festivalurile si sarbatorile care au loc in zona. Cu ajutorul fondurilor europene accesate, administratia publica locala va prezenta potentialul turistic la expozitii si targuri, prin publicitate in presa, prin organizarea de evenimente culturale, prin crearea unui portal dedicat turismului local si editarea de materiale informative.

Totodata, proiectul Asociatiei Microregiunea Turistica "Muntii Bucegi", finantat tot din fonduri europene, are in vedere dezvoltarea turismului de pe Valea Prahovei si din zona Rasnov-Bran prin actiuni de promovare care includ realizarea unui portofoliu de fotografii, construirea unui portal web dedicat zonei turistice Bucegi, realizarea unor tiparituri de prezentare a zonei turistice, precum si realizarea si amplasarea unor panouri stradale.

Activitatile proiectelor se incadreaza in domeniul major de interventie 5.3 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare pentru cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, din cadrul axei prioritare 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului a
Programului Operational Regional 2007-2013, pentru care Ministerul Turismului indeplineste atributii de Organism Intermediar.

De asemenea, cele doua contracte sunt primele dintr-o serie de 19 care urmeaza sa fie semnate in perioada imediat urmatoare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri