Compania ungara Malev a introdus in cadrul campaniei de toamna bilete pentru zborurile Bucuresti - Budapesta cu tarife incepand de la 69 euro, incluzand toate taxele, in timp ce tarifele doar dus Targu Mures - Budapesta incep de la 22 euro, cu toate taxele incluse.
“Incercam sa atacam prin pret si operatorii low-cost care opereaza aceasta destinatie", a declarat Karim Makhlouf, directorul comercial al Malev.

Singura companie low cost care opereaza pe ruta Targu Mures - Budapesta este Wizz Air, pretul unui bilet cu compania low-cost ajungand la 39 lei, plus taxe.

Romania este una dintre cele mai importante piete pentru linia maghiara, acest lucru fiind dovedit si prin deschiderea in acest an a unui nou zbor din Iasi, a cincea destinatie din Romania.

Deoarece Malev considera piata din Romania ca avand o importanta strategica, scopul urmarit este acela de a-si mentine prezenta dominanta si de a-si mari cota de piata.

„Malev este una dintre liniile aeriene din Europa care a reusit sa isi mareasca numarul de pasageri in ultimele luni. In luna august s-au inregistrat cu 12% mai multi pasageri care au calatorit pe rutele noastre comparativ cu anul trecut. Aceasta tendinta este valabila si pe piata din Romania unde, in luna august, s-a inregistrat o crestere de 4,3% a numarului de pasageri pe zborurile din Bucuresti, iar rezultatele din septembrie precum si rezervarile din luna octombrie reprezinta un motiv de optimism”, a mai spus oficialul Malev.

Jucatorul ungar opereaza 65 de zboruri saptamanale pe piata romaneasca catre destinatia Budapesta, cu plecare din Bucuresti (patru curse saptamanale), Timisoara si Cluj-Napoca (cate doua zboruri), dar si Targu-Mures si Iasi (curse zilnice).

Malev este singura companie aeriana care opereaza zboruri directe intre Budapesta si Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca.

Un alt atu al companiei o reprezinta hub-ul din Budapesta ceea ce a dus la o crestere a numarului de pasageri cu 26% in aceasta vara (intre lunile iunie si august). Mai mult de 50% dintre pasagerii din Romania sunt pasageri de tranzit. „Vrem sa crestem numarul de pasageri care vin pentru vacante in Budapesta", a mai declarat directorul comercial al Malev.

Astfel, compania a incheiat contracte cu toate hotelurile de cinci stele din Budapesta, dar si cu agentiile de turism din Romania, iar incepand cu luna trecuta ofera pachete de weekend, ce includ atat transportul cu avionul, dar si doua nopti de cazare la 229 de euro.

Compania aeriana ungara a transportat, in primele sase luni ale anului, 100.000 de pasageri pe cele cinci rute pe care opereaza in relatia cu Romania, cifra similara celei raportate in primul semestru din anul 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri