Compania aeriana low cost Wizz Air a transportat 1,65 milioane pasageri in relatia cu Romania, in 2009, in crestere cu 87% fata de anul precedent, potrivit datelor furnizate de companie.
Romania reprezinta astfel tara cu cea mai mare crestere pentru operatorul cu tarife scazute.

„Wizz Air a continuat sa se dezvolte in 2009 in Romania, in timp ce alte companii aeriene au iesit de pe piata sau au luptat sa supravietuiasca”, au explicat reprezentantii companiei rezultatul inregistrat anul trecut.

In 2009, compania a lansat baza din Timisoara iar capacitatea de transport a fost dublata la 6 aeronave. In total, Wizz Air a lansat anul trecut operatiuni pe 16 noi rute din Romania.

„Dezvoltarea va continua si in 2010. Recent, am anuntat ca vom aloca o a treia aeronava bazei din Cluj, permitand astfel lansarea de noi zboruri spre Pisa si Cuneo/Torino din iunie 2010. Cursa Timisoara - Forli/Pisa va fi operata incepand cu martie iar zboruri din Bucuresti spre Pisa vor fi accesibile din iunie, anul acesta”, mai spun oficialii liniei aeriene.

Wizz Air opereaza in prezent 31 de rute din si catre Romania, ajungand la 230 de zboruri saptamale in septembrie.

Compania a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti, in iunie 2007, si a doua la Cluj, in mai 2008.

Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara, in februarie 2009.

Pe plan golbal, Wizz Air a transportat 7,8 milioane de pasageri in 2009, in crestere cu 33% fata de 2008. Flota companiei este compusa in prezent din 27 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia.

Principalul concurent al Wizz Air pe piata locala este compania Blue Air, care inca nu si-a dat rezultatele pe anul 2009, dar care estimeaza 1,7 milioane pasageri pentru anul trecut si o cifra de afaceri de 170 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri