V-ati gandit vreodata ca vacanta de anul acesta ar fi meritat mai multi bani? Ca placerea se plateste, iar cei cativa euro cheltuiti in plus ar fi insemnat mult mai mult confort pentru cateva zile de neuitat? Exista in lume o seama de locatii in care concediul devine unic, iar amintirile - odata povestite - se transforma intr-o ocazie minunata de a starni invidia prietenilor. Iata care au fost, anul acesta, cele mai scumpe destinatii de vacanta.
Nimeni nu se indoieste ca luxul in vacanta se asociaza obligatoriu cu plaje decupate parca din peisajul martian ori cu apusul dramatic al soarelui. Chiar daca decorul este gratuit, asezamintele destinate unui sejur magnific presupun investitii imense, personal numeros, produse si servicii de cea mai buna calitate, uneori importate de peste mari si tari, iar asta se traduce printr-un pret de lux. Locatiile prezente in acest top exclud marile hoteluri din metropolele lumii, precum Las Vegas ori Dubai, si se axeaza doar pe locurile destinate exclusiv vacantelor.


Rania, Maldive

Rania este o locatie noua, lansata in 2005, in Maldive, ridicata pe o insula privata, dupa un concept inedit. Turistii pot veni doar in grup, maximum noua persoane, nefiind posibil ca doua grupuri sa locuiasca aici simultan. Asadar, daca doresti sa-ti petreci concediul impreuna cu aleasa inimii, aici este cel mai potrivit loc. Pretul maxim este cerut in perioada 20 decembrie-5 ianuarie, cand tariful pentru doua persoane pe noapte este de 8.200 de euro (aproximativ 10.000 de dolari), cu obligatia de a rezerva cel putin trei nopti. In pret sunt incluse calatoriile cu yachtul, accesul la piscina, ore de scufundari, alcoolul si masa in cele doua restaurante, pescuit, sporturi nautice. Un cuplu poate veni insotit de unul sau mai multi prieteni, pentru doar 750 de dolari de fiecare (pe noapte).
Pret/noapte: 8.200 euro per cuplu; website: www.raniaexperience.com

Altamer, Anguilla

Altamer este locul in care Brad Pitt a dus-o pe Jennifer Aniston in vacanta de impacare, in care s-au certat definitiv. Cel putin au facut-o la un nivel de lux specific Hollywoodului. Locatia are trei vile - Russian Amethyst, Brazilian Emerald si African Saphire -, fiecare fiind inchiriata unui singur cuplu. Managerii micii statiuni private se lauda cu un procent de 80% din oaspeti care revin dupa prima vizita. Si, de regula, acestia sunt celebritati din showbiz, mai ales ca se bucura aici de o intimitate perfecta. Pachetele de vacanta sunt saptamanale, iar in perioada 17 decembrie-7 ianuarie, de minimum doua saptamani, cu un tarif de aproximativ 65.000 de dolari pe saptamana.
Pret/noapte: 7.655 euro per cuplu; website: www.altamer.com

Sandy Lane, Barbados

Sandy Lane este un loc minunat, cautat de celebritati si oameni de afaceri de ani buni pentru atmosfera, peisajul si conditiile in care te poti relaxa. Camere uriase, fiecare cu o terasa proprie, cu ecrane TV cu plasma imense si bai cu jacuzzi, patru restaurante, cinci baruri, piscina romana, teren de golf si, evident, o plaja superba, astfel ca plictiseala este exclusa. Tarifele cele mai mari se inregistreaza in perioada 18 decembrie-6 ianuarie.
Pret pe noapte: 2.200 euro per cuplu adresa; web: www.sandylane.com

Fregate Island Private, Seychelles

Seychelles numara nu mai putin de 115 insule in zona Oceanului Indian si este, probabil, unul dintre cele mai ravnite locuri de vacanta din lume, iar Fregate Island Private este una dintre insule, poate cea mai luxoasa. Turistii au la dispozitie 16 vile cu o capacitate de maximum 40 de locuri, toate vilele fiind construite din mahon si lemn de tec african. Perioada cea mai scumpa este, evident, sfarsitul anului, intre 20 decembrie si 7 ianuarie, durata minima a sejurului fiind de 7 nopti. Tariful platit pentru o camera include cele trei mese, dar nu si pretul transportului cu elicopterul din capitala Sychelle (Mahe) pana pe insula.
Pret/noapte: 2.000 euro per cuplu; website: www.fregate.com

Singita Private Game Reserve

Singita este o locatie in Africa de Sud, ce se intinde pe 19 hectare, si ofera oaspetilor, in pretul biletelor, transfer de la aeroport, mancare, bautura, spalatorie si doua calatorii pe zi de tip safari/vanatoare de imagini cu automobile Land Rover si ghizi specializati. Spatiile de cazare, apartinand companiei Relais&Chateaux, cuprind 18 bungalouri si cinci terase/restaurante cu piscina si spatii pentru relaxare. Tariful este unic pe toata durata anului.
Pret/noapte: 1.700 per cuplu; website: www.singita.com

Turtle Island, Fiji

Un bilet pe Insula Testoaselor in Fiji inseamna un concediu petrecut intr-o cabana pe malul marii, in regim all-inclusive (la bar fiind liber accesul la toate bauturile, inclusiv sampanie), dar si cu ore de scuba diving sau servicii de spalatorie. Alegerea tipului de pranz sau cina se poate face intre la carte, bufet, picnic sau gourmet. Sejurul va fi de minimum sase nopti, fara tarife de sezon. Locatia poate primi doar 14 cupluri simultan, obligate sa manance impreuna in jurul unei mese rotunde.
Pret/noapte: 1.600 euro per cuplu; website: www.turtlefiji.com

Explora - Patagonia, Chile

Explora se afla pe tarmul insulei Lago Pahoe si este una dintre cele trei locatii ale aceluiasi proprietar din Chile, avand renumele serviciilor oferite la cel mai inalt nivel. Turistii beneficiaza de servicii de tip all-inclusive, in care intra accesul la piscina cu apa calda si bazinul jacuzzi exterior, ori de intrare libera in Parcul National Torres del Paine. Pachetul are minimum patru nopti si multipli de cate patru zile.
Pret/noapte: 1.100 euro per cuplu; website: www.explora.com

Laluna, Granada

Plaje cu nisip aproape alb, dealuri calme si in mijlocul lor 16 casute cu unul sau doua paturi. Aceasta ar fi, pe scurt, Laluna, un adevarat sanctuar al tacerii in Granada. Locatia face parte din reteaua de lux Design Hotels, iar din decembrie pana in aprilie turistii beneficiaza de pachete Taste of Laluna la preturi de aproximativ 6.000 de euro (7 nopti) pentru doua persoane, cu acces la piscina, demipensiune, lectii de gatit si degustari de vinuri oferite de cei mai buni specialisti.
Pret/noapte: 798 euro per cuplu; website: www.designhotels.com

One&Only - Reethi Rah, Maldive

Reteaua One&Only a deschis in Maldive, la Reethi Rah, cea mai noua locatie, care atrage atentia prin piscina uriasa, alaturi de care se afla locuri individuale de tratament, bazine cu apa calda, fantani de gheata, vile de lux si o plantatie de orhidee. Totul poate fi inchiriat pentru cinci zile cu suma de un milion de dolari (inclusiv dreptul de a invita 200 de oaspeti). Altfel, un mic concediu all inclusive si accesul la facilitati costa mai putin.
Pret/noapte: 800 euro per cuplu; website: www.oneandonlyresorts.com

Eden Rock Hotel, St. Barts

Eden Rock Hotel a fost candva o locuinta privata si a devenit astazi unul dintre cele mai cautate locuri de petrecere a vacantei. Numarul cladirilor a crescut, iar casutele, apartamentele si restaurantele se intind de pe stancile abrupte pana pe plaja lina. Cele 13 camere disponibile, alaturi de bucataria de lux si varietatea de sporturi acvatice au facut ca Eden Rock sa primeasca numai cronici superlative din partea presei de specialitate.
Pret/noapte: 730 euro; website: www.edenrockhotel.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri