Cele mai interesante destinatii turistice romanesti sunt regiunea Carpatilor, mediul rural, vestigiile istorice, Delta Dunarii si Sibiul, din perspectiva turistilor straini care au vizitat Romania, potrivit THR, compania de consultanta care realizeaza brandul turistic al tarii.
“Uitati de Dracula, Litoral sau Bucuresti pentru ca turistii straini prefera alte obiective turistice in Romania”, a declarat Jorn Gieschen, director de strategie si marketing al destinatilor in cadrul THR International Tourism Consultants.

Acesta a mai adaugat ca turistii straini care au vizitat deja Romania prefera locurile autentice, traditionale romanesti, insa se tem de primejdiile pe care le-ar putea intalni aici.

“Nu inteleg de ce marile branduri hoteliere vin cu proiecte de 5 stele din sticla si cu usi aurite in locuri traditionale si strica astfel autenticitatea destinatiei”, a mai declarat reprezentantul THR.

Potrivit companiei de consultanta, Romania are un factor de atractivitate de 1,1%, dupa tari precum Ungaria sau Turcia (2,4%), Cehia (2%), Polonia (1,4%) si Bulgaria (1,3%), dar in fata Ucrainei (0,9%) si Serbiei (0,8%).

Oficialul THR a mai explicat ca la sfarsitul lunii mai inceputul - lunii iunie compania va definitiva brandul turistic de tara al Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri