Agentiile de turism vorbesc despre vinzari-record ale locurilor pentru Revelion. Pentru multe destinatii, precum Valea Prahovei sau Egipt, gasirea unui bilet reprezinta deja un obiectiv greu de atins. O varianta o reprezinta, inca, pensiunile turistice.
Obiceiul de a rezerva din timp vacanta, specific pina acum occidentalilor, incepe sa prinda si in Romania. Fata de anul trecut se constata ca turistii vin din timp pentru a-si rezerva locurile, spune Ramona Piperea, operation superviser la Paralela 45. Conform agentilor de turism, majoritatea locurilor pentru petrecerea Revelionului s-au ocupat. Exista deja destinatii pentru care locurile s-au epuizat. Pentru altele mai sint citeva locuri. O varianta inca viabila o reprezinta pensiunile agroturistice. Operatorii de turism considera ca si in acest an ofertele pentru Revelion se vor epuiza.

Aglomeratie la preturi mari

Valea Prahovei este considerata deja o destinatie inchisa. Operatorii spun ca locurile s-au vindut aproape in totalitate. Valea Prahovei este sufocata si anul acesta. Apreciez ca pina acum s-au facut rezervari pentru 95% din locuri, spune Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours. Preturile mari nu au contat prea mult. De exemplu, la un hotel de trei stele din Poiana Brasov, un pachet care include cinci nopti de cazare, demipensiune si masa de Revelion ajunge la peste 2.330 RON, iar la o unitate de cazare care are o stea in plus, acelasi pachet costa peste 3.050 RON. In Sinaia, un sejur de trei nopti la un hotel de trei stele, cu mic dejun si cina festiva, costa aproximativ 1.000-1.100 RON.

In tarile calde sau la schi

Multi romani au optat pentru un Revelion la soare. Unele agentii au epuizat locurile pentru programele tip circuit in Egipt. Mai sint locuri pentru sejururi la Hurghada sau la Sharm-el Sheik, ale caror preturi sint de aproximativ 790 de euro pentru o persoana. Tunisia, Maroc si Dubai reprezinta destinatii care s-au vindut si in acest an foarte bine. Pasionatii de schi se indreapta spre Austria. Peste 150 de locuri la schi in Austria au fost vindute pina in acest moment. Primele destinatii pentru care locurile se vor termina dintr-un moment in altul sint Kenya, Thailanda si, pentru schi, Austria, spune Cristina Irimia, director de marketing Jinfo Tours.

Revelion in Europa

Cei care vor sa mearga in strainatate de Revelion, dar sa cheltuiasca mai putin, pot opta pentru programele in capitalele europene. Cea mai putin costisitoare este Budapesta, unde patru nopti de cazare si mic dejun costa aproximativ 419 euro. In top urmeaza Praga - 425 de euro si Roma - 485 de euro. Revelionul la Paris costa 499 de euro, iar la Barcelona 599 de euro, pentru cite patru sau cinci nopti de cazare. Pentru masa de Revelion doritorii vor plati suplimentar.

Varianta rurala

In pensiunile agroturistice mai sint inca locuri disponibile. Estimez ca in prezent gradul de ocupare este de 70-80%, insa consider ca in cel mult zece zile se vor vinde toate locurile, spune Maria Stoian, presedintele ANTREC. Pensiunile reprezinta si o varianta mai ieftina de sarbatori. Astfel, de Revelion, in Marginimea Sibiului, pentru un pachet de trei nopti, cu pensiune completa si masa de Revelion, o persoana va plati 440 RON, iar la Praid, un pachet de cinci nopti ajunge la 760 RON/persoana. Pensiunile din judetul Neamt au fixat un pret intre 15 si 50 de euro/persoana/ zi, iar cele din zona Bran Moeciu, intre 30 si 70 de euro/persoana/zi. Cei care nu vor sa stea acasa de Revelion, dar considera ca inca nu e cazul sa-si rezerve locurile, mai au o sansa: biletele care ramin din cauza ca unii dintre clienti au renuntat la rezervari in ultimul moment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri